Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

5 Motive pentru care comportamentul vi0lent cu copiii nu funcționează și îi afectează viitorul. Și 5 moduri care funcționează cel mai bine

Pedeapsa fizică este o metodă comună folosită pentru a „educa” copii neascultători, cel puțin 4 din 5 părinți o fac, iar 9 din 10 sunt femei – fie mama, fie bona. Unii nu ezită să le ofere copiilor lor o lecție și recurg la acest mod. Dar chiar dacă ei cred că își pun copiii pe calea cea bună și cred că acțiunile lor sunt inofensive la sfârșit, cercetările arată că nu este doar dăunătoare, dar nu funcționează.În continuare noi îți vom arăta care sunt metodele mai bune pentru a-ți educa copiii.

1. Nu funcționează și face lucrurile să se înrăutățească.


Este adevărat că copiii pot fi împovărați, iar răbdarea părinților are limite, dar când recurg la pedepse fizice, nu vor realiza nimic. Cercetările arată că violența nu funcționează pe termen lung ca o modalitate de a disciplina un copil, deoarece trebuie să-și internalizeze cauzele în spatele comportamentului lor rău. Cu alte cuvinte, copiii trebuie să înțeleagă; ei au nevoie de o explicație pentru motivul pentru care conducerea lor nu este corectă. Violența este doar o modalitate rapidă de a opri acțiunile copilului.

2. Este calea de a deveni un părinte abuziv cu un copil abuzat.

Cercetările arată că majoritatea cazurilor de abuz asupra copiilor au început cu o „cafteală”. Având în vedere că pedepsele corporale nu funcționează, părinții, de obicei, măresc cantitatea de forță folosită data viitoare când copilul lor nu se comportă corect. De fiecare dată, se așteaptă ca acesta să aibă un efect disciplinar permanent, și acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Drept urmare, ei practică folosirea forței și, în cele din urmă, se termină să-și abuzeze copiii într-un fel în care nu și-au imaginat niciodată.

3. Violența ridică un viitor agresor.


Copiii care au fost pedepsiți fizic pe tot parcursul copilăriei sunt mai predispuși să folosească violența împotriva propriilor copii și a partenerilor . Ei chiar au un risc mai mare de a deveni infractorii legii . Și nu e de mirare că cuvintele părinților pot convinge copii, dar exemplul lor are un impact mult mai mare asupra lor. Dacă o mamă sau tată utilizează o palmă pentru a rezolva un conflict, acesta va învăța și va face acest copil.

4. Copiii pot începe să sufere de depresie.

Dacă te-a lovit partenerul tău, ai crede că te iubește? Exact același lucru se întâmplă și cu un copil. Micuții încep să aibă îndoieli cu privire la dragostea mamei și a tatălui în momentul în care își exercită pedepsele fizice asupra lor. Având în vedere faptul că viața unui copil se învârte în jurul părinților, începe să se simtă complet neplăcut și poate începe să sufere de depresie clinică. Acest lucru afectează procesul de socializare a unui copil și îi frustrează.

5. În mod literal, bolnavii sunt bolnavi.

Doar prin faptul că asistăm la violență, un copil ajunge la niveluri de stres care dăunează sistemului imunitar. Confruntarea cu pedepsele fizice regulate are un efect mult mai puternic deoarece degenerează sistemul imunitar astfel încât copilul devine mai susceptibil la boli. În cazurile în care copilul suferă de condiții grave de sănătate, le agravează.

Iată ce puteți face în schimb.


Nu mai aveți răbdare.
Revedeți-vă așteptările și întrebați-vă dacă comportamentul copilului dvs. este în concordanță cu vârsta și stadiul de dezvoltare a copilului, cum ar fi „de ce” de 2 ani. Acest lucru vă poate întârzia impulsul și vă va ajuta să reflectați asupra cazului cu o atitudine mult mai binevoitoare.

Le-ați cerut în repetate rânduri să se comporte frumos, dar ei continuă să nu se supună.
Evitați asumarea unui copil care știe ce este greșeala lui sau ce vrei să spui când spui „joacă frumos”. Fii precizat despre ce este greșit și de ce. Un simplu „nu-ți prinde fratele, doare” va face mult.

Copilul tău este pe cale să-și piardă controlul.
Când copiii sunt pe punctul de a scăpa de sub control,rămâi calm, faceți contact vizual și reduceți vocea. Calmul are o capacitate puternică de a-și aminti pacea.

Copilul tău are un acces de furie.
Respirați cu calm copilul dumneavoastră într-un loc liniștit și explicați de ce comportamentul lor nu este acceptabil. Apoi spuneți-le că ei se pot întoarce la joc după ce s-au liniștit și au așteptat 2 minute. Dacă începeți să argumentați sau să țipați, începeți să numărați din nou 2 minute.

Băiatul sau fata mai mare nu vrea să te asculte.
Permiteți consecințele comportamentului lor rău dacă sunteți sigur că nu-i va face rău. Ei vor putea învăța din greșelile lor. „Ți-am spus așa” este interzis!

loading...

Add comment