Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Veverița „îndrăgostită”. Un fotograf a surprins momentul în care o veveriță curioasă se oprește să miroasă o floare

Fotograful Van Duijn a petrecut ore întregi în așteptarea momentului perfect pentru a face această poză.Van Duijn, în vârstă de 34 de ani, a călătorit din Olanda până la Viena, Austria, pentru a putea fotografia veverițe la sol.El a făcut 200 de fotografii pâna a surprins momentul perfect.Pasionat de fotografie, Van Duijn s-a simțit foarte fericit și mulțumit de ce moment a surprins cu camera foto. El a spus că speră ca fotografiile sale să le amintească oamenilor despre cât de frumoasă poate fi natura.

„Erau o mulțime de veverițe curioase, așa că era greu să nu le fotografiezi”, a spus el. „Pentru a captura una cu o floare ca aceasta a fost nevoie de multă răbdare și fotografii.”

„Natura este nesfârșită, așa că subiectele pentru pozele mele sunt și ele nesfârșite.Nu poți termina niciodată să fotografiezi tot ce este de văzut.Asta îmi oferă inspirație pentru o viață întreagă”, a spus fotograful.

 

Veverițele sunt rozătoare agile, cu coada stufoasă, găsite în toată lumea.Există mai mult de 200 de specii de veverițe și sunt clasificate în patru tipuri: veverițe de copac, de pământ, zburătoare și roșcate.Cea mai mică veveriță este veverița pigmă africană. Crește până la 2,8 – 5 centimetri lungime și cântărește doar 10 grame.Veverițele trăiesc pe toate continentele, cu excepția Australiei și Antarcticii, potrivit BBC.Ele traiesc în jur de 6 – 7 ani, dar pot ajunge la varste mult mai inaintate atunci cand cresc în captivitate.

Veverițele sunt una dintre cele mai importante animale pentru a ajuta la răspândirea stejarilor. Ele sunt creaturi extrem de inteligente.Depozitează ghinde în pământ, dar doar recuperează aproximativ 70 la sută dintre ele, permițând ghindelor uitate să crească în copaci sănătoși.Veverițele sunt animale de mare încredere și sunt din foarte puține specii de animale sălbatice care vor mânca din mâna unei persoane.În regiuni mai reci, precum Marea Britanie, veverițele planifică înainte pentru a supraviețui lunilor provocatoare de iarnă. Stochează nuci și semințe în diverse locații și se întorc la ele pe tot parcursul iernii pentru a-și menține nivelul de energie atunci când alimentele sunt rare.Veverița este simbolul americanilor nativi pentru pregătire, încredere și prosperitate.

loading...

Add comment