Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
plamani

5 plante eficiente cunoscute care curăța plămânii și sinusurile

În timpul schimbărilor de temperatură și atunci când suntem expuși la poluanții din mediu, plămânii se pot inflama și pot face dificilă respirația.Există totuși câteva ierburi cunoscute pentru plămâni, care pot ajuta la susținețirea sănătății respiratorii atunci când ne confruntăm cu astfel de probleme.Acestea mențin funcția sănătoasă a plămânilor și a sinusurilor.În continuare vom vorbi despre aceste plante.

 1. Eucalip.
  Eucaliptul este un ingredient destul de întâlnit în siropurile pentru tuse și pe atât de eficient.Se folosește adăugând câteva picături de ulei de eucalipt într-un vas cu apă clocotită și se pune pe cap un prosop sau un cearșaf care să țină aburul.Apoi închideți ochii și inspirați încet vaporii timp de 10 minute.Această metodă este foarte eficientă pentru curățarea sinusurilor, pentru ameliorarea simptomelor infecțiilor respiratorii, rinitei și sinuzitei datorită proprietăților antibacteriene, antivirale și antiinflamatorii ale eucaliptului.
 2. Oregano.
  Un ingredient destul de cunoscut din bucătărie, oregano are atât de multe beneficii pentru sănătate, încât nu ar trebui să lipsească din casa nimănui.Are în compoziție doi compuși numiți carvacrol și acid rosmarinic. Ambii compuși sunt decongestionanți naturali și reducători de histamină care au beneficii directe, pozitive asupra tractului respirator și a fluxului de aer al căilor nazale.
 3. Mentă.
  Menta și uleiul de mentă conțin mentol – un ingredient calmant cunoscut pentru relaxarea mușchilor netezi ai tractului respirator și promovarea respirației libere.Împreună cu efectul antihistaminic al mentei, mentolul este un decongestionant fantastic.Se adaugă 3 până la 4 picături de ulei de mentă sau câteva frunze proaspete de mentă, în apă fierbinte pentru inhalare.
 4. Ghimbir.
  Ghimbirul este foarte apreciat pentru proprietățile sale antiinflamatorii puternice care vindecă tusea și răceala obișnuită, ceea ce ajută la curățarea toxinelor din tractul respirator.Poate fi cconsumat sub forma de ceai prin infuzie.Încărcat cu potasiu, magneziu și zinc, ceaiul de ghimbir poate construi un sistem imunitar robust și poate combate gripa sezonieră și infecțiile.
 5. Pătlagina.
  Patlagina este folosită cel mai bine ca cataplasmă pentru mușcăturile de insecte și înțepăturile de albine, dar frunzele sunt, de asemenea, liniștitoare și vindecătoare în rețetele pentru plămâni. Ele ușurează iritația și uscăciunea și au activitate antimicrobiană.Pot fi consumate sub formă de ceai prin infuzia frunzelor sau sub formă de sirop.Aroma este blândă și plăcută.

Aceste ierburi au proprietățile vindecătoare și sunt cunoscute că tratează problemele respiratorii comune și curăță plămânii de toxine.Cu toate acestea, dacă simptomele se agravează și în cazuri severe, solicitați întotdeauna asistență medicală imediată.

loading...

Add comment