Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Parcul de distracții de la Salina Turda, unul dintre cele mai impresionante din lume

Potrivit site-ului oficial al salinei, www.salinaturda.eu, acesta este pe locul 22 în topul celor mai spectaculoase destinații din lume, această apreciere datorându-se celor de la Business Insider.Salina Turda a ocupat un loc secund fiind detronată doar de un râu subteran din Filipine în topul „Cele mai cool locuri de sub pământ din lume”, într-un reportaj realizat de jurnaliștii de la CNN.

Salina Turda este vizitată anual de aproximativ 600.000 de persoane.Iubitorii de aventură din întreaga lume vizitează parcul de distracţii tematic amenajat în Salina Turda, la o adâncime de 122 de metri sub pământ.Parcul este o adevărată atracţie pentru turişti.Acesta este amenajat cu o roată în care te poți plimba și poți admira frumusețile salinei, un lac perfect pentru plimbări cu barca, zonă unde se poate juca biliard și bowling şi un amfiteatru uriaş.

Arhitectii care au gandit amenajarea interioara a salinei, au dat lovitura cu constructiile futuriste din lemn si corpurile de iluminat, de mare bun gust.

În anul 1932 extracțiile de sare s-au terminat, iar mina gigantică a devenit mai întâi un adăpost în timpul celui de-al doilea război mondial, iar apoi un depozit de brânză. În cele din urmă, a fost transformată în unul dintre cele mai incredibile locuri de agrement de pe pământ. Sau mai bine zis de sub pământ, deoarece pentru a ajunge acolo este necesar să coborâți mai mult de 100 de metri cu un lift modern din sticlă, care are o vedere panoramică. Pe măsură ce coborâți, vă veți scufunda în atmosfera unică a peșterii, ai cărei pereți încă strălucesc de sare, împrăștiind luminițe spectaculoase.Această frumuseţe făcută de-a lungul timpului de mâna omului a ajuns să fie una dintre cele mai vizitate locuri din judeţul Cluj.

Salina Turda este un loc unic în inima Transilvaniei.Vă recomand tuturor să o vizitați.Este situat la doar 30 de km de Cluj-Napoca, în orașul Turda.Este o destinaţie perfectă pentru o excursie de o zi și veți rămâne cu siguranță impresionați de frumusețile acestui lor.

loading...

Add comment