Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Lacul Roşu – cel mai mare lac natural montan din România și singurul în care s-a „scufundat” o pădure întreagă.

Lacul Roșu este un lac baraj natural de depozitare și este situat la poalele Munților Hasmasu Mare, în apropiere de Cheile Bicazului.A fost format după prăbușirea unei pante cauzate de un cutremur în 1838.Este cel mai mare lac natural de munte din România, numele său provenind de la aluvia roșiatică cum ar fi oxizii de fier și hidroxizii, depunse în lac de pe Pârâul Roșu.

Lacul este o mare atracție turistică, având o vale care este protejată de vânturile puternice. Aerul curat și bogat și împrejurimile pitorești oferă condiții excelente pentru relaxare, iar lângă lac, există mai mulți comercianți care vând suveniruri și mâncare stradală locală.

Lacul Roșu a fost cunoscut și sub denumirea de Lacul Ucigaș și există o legendă în spatele acestui nume. Era o fată deosebit de frumoasă pe nume Estera.Într-o dimineață însorită de iulie, Estera s-a dus la târgul din Gheorgheni. Acolo s-a întâlnit cu un flăcău înalt și chipeș.Cum s-au văzut, s-au și plăcut, pentru că dragostea vine pe neașteptate și pune stăpânire numai-decât pe inimile tinerilor.El a fost luat în armată ca soldat, iar nunta nu a avut loc niciodată. Estera își aștepta în zadar dragostea.până când, într-o zi, Estera a fost zărită de un haiduc, care a răpit-o pe mândra cea frumoasă și a fugit cu ea tocmai până la Suhardul Mic, între stâncile cu mii de fețe unde își avea el adăpostul. I-a promis Esterei aur, argint și multe alte bogății, numai să devină soția lui.Fata l-a refuzat, dar tâlharul a încercat că o forţeze să îi devină soţie. Se spune că Eszter a cerut ajutorul munţilor ca să scape şi imediat s-a pornit o furtună. Cei doi au fost îngropaţi sub stânci. Se spune că în acel loc s-a format Lacul Roşu de astăzi.

Pentru a face lucrurile mai înfiorătoare, din pădurea care era acoperită de lac au rămas doar cioturi de copaci și, în timp, au devenit transformate în piatră din cauza sedimentelor. Acum, trunchiurile de molid care abia ies din apă arată la fel ca pietrele de mormânt.

În zonă există pensiuni și hoteluri pentru cei care doresc să petreacă timp în acest loc minunat.Bucătăria moldovenească se îmbină cu cea ungurească. Zona Lacu Roșu oferă şi turism de aventură pentru cei cărora le place să escaladeze munţi și plimbări cu barca pe loc.

loading...

Add comment