Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
cascada-termala-toplita

Cascada cu apă termală de la Toplița oferă un peisaj de poveste, cu o imagine glaciară de basm.A înghețat complet.

Cascada de la Toplița are un potențial turistic mare.Acum 22 de ani, ea a fost declarată monument al naturii, arie protejata de interes national si rezervatie naturala biologica si peisagistica.Este renumită pentru frumusețea care o oferă și totodată fiind unică în țara noastră și a doua în Europa după cascada Saturnia din Italia.Este o minune a naturii, fiind formată din depozite de calcar și travertin, aduse de apele termominerale de-a lungul sutelor de ani.Suprafața totală a rezervației este de 0,5 hectare. Apa atinge o temperatură de 27 de grade și este foarte bogată în calciu.

Aspectul deosebit al cascadei se datorează culorilor schimbătoare reflectate de apă.Acestea sunt cauzate de prezența travertinului în straturile inferioare, aflat într-un proces continuu de sedimentare.

Deși de obicei iarna cascada nu îngheață complet, din cauza temperaturilor foarte scăzute din această perioadă, a inghetat pentru prima data in ultimii ani.Acest lucru se întâmplă destul de rar.Totuși peisajul este parcă scos din basme.Perdelele de apă s-au transformat în dantelă ireală.

Imaginile cu cascada au devenit virale pe rețelele de socializare, dar și în presa internațională. „O cascadă termală din România a înghețat pentru prima dată în ultimii ani. Cascada Toplița are 10 metri înălțime și este renumită în țară pentru frumusețea ei”, a scris BBC.

În anul 2014, tot iarna, în regiune s-a înregistrat minus 29 de grade Celsius, cascada a înghețat și după o creștere bruscă a temperaturii, o parte a peretelui de stâncă s-a prăbușit.Dar acest lucru nu a dus la deteriorarea ei, ci a rămas la fel de frumoasă și spectaculoasă până astăzi.

Drumul până la cascadă nu este deloc ușor, dar turiștii spun că peisajul uluitor creat de cascadă merită tot efortul.Odată ajuns în acest frumos oraș de munte, puteți vizita și alte obiective turistice, cum ar fi mănăstirea Sfântul Ilie Proorocul, castelul Baronului Urmanczy, manastirea Doamnei, cheile Toplița și munții Călimani, cei mai înalți munți din lanțul vulcanic al Carpaților Orientali cu trasee turistice spectaculoase și multe alte atracții.Noi românii sunt foarte norocoși că suntem înconjurați de atâta natură spectaculoasă.Există atât de multe locuri frumoase de vizitat pe tărâmul țării noastre pe care mulți nu le cunosc, deoarece nu sunt atât de bine promovate precum alte locuri frumoase din Europa.

loading...

Add comment