Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
castelul de lut

Castelul de lut Valea Zânelor, un loc de șpoveste desprins din basme. Ajută și tu la promovarea României!

În Carpați, în apropiere de satul Porumbacu de Sus din județul Sibiu, se înalță un minunat castel de lut, înconjurat de natură, care pare a fi desprins direct din paginile unei cărți de basme. Acesta este Castelul de Lut Valea Zânelor, o creație extraordinară ce ilustrează armonia perfectă dintre artă, ingeniozitate și respect pentru natură.

Construit în întregime din materiale naturale – lut, paie, nisip și lemn – castelul este un exemplu impresionant de arhitectură organică, creat cu grijă și atenție pentru detalii. Nu există cuie sau alte componente metalice în structura clădirii, iar fiecare cameră, fiecare detaliu al castelului a fost făurit manual, transformând clădirea într-o operă de artă unică.

Conceptul Castelului de Lut Valea Zânelor a fost inspirat de viziunea lui Razvan și Gabriela Vasile, un cuplu de români stabilit în Spania. Ei au dorit să creeze un spațiu în care să se regăsească frumusețea și simplitatea vieții tradiționale românești, o oază de liniște și relaxare departe de tumultul vieții urbane.

Privit de la distanță, castelul impresionează prin silueta sa de poveste, cu turnuri înalte și forme organice ce se contopesc cu peisajul înconjurător. În interior, vizitatorii sunt întâmpinați de camere calde și primitoare, decorate cu motive tradiționale românești. Podelele de lut, pereții pictați manual și mobilierul rustic creează o atmosferă relaxantă și primitoare.

Castelul nu are electricitate, întreaga iluminare fiind asigurată de lumina naturală care pătrunde prin ferestrele mari și de lumânările plasate strategic. Această alegere contribuie la atmosfera de basm și la sentimentul de conexiune profundă cu natura.

Curtea castelului este la fel de impresionantă, cu o grădină plină de flori sălbatice și pomi fructiferi, un loc perfect pentru a petrece o după-amiază liniștită în aer liber. În apropiere se află și pădurea, un loc ideal pentru plimbări relaxante și explorare.

Castelul de Lut Valea Zânelor este o destinație de neratat pentru iubitorii de natură și artă, un loc unde tradiția se îmbină cu inovația, iar povestea se împletește cu realitatea. Este un colț de rai în care fiecare vizitator poate să se retragă și să trăiască, măcar pentru câteva ore, într-o lume de basm.

loading...

Add comment