Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cele mai frumoase locuri din România pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viaţă

România este o țară cu castele medievale, biserici gotice și orașe fermecătoare, toate ascunse printre cele mai enigmatice peisaje ale sud-estul Europei. Marcate de astfel de minuni geografice cum ar fi Munții Carpați și Marea Neagră, este un loc cu păduri dense și vârfuri de zăpadă și multe alte frumuseți ale naturii. Fie că este vorba despre un hotel construit din gheață, un parc de distracții subteran sau Castelul lui Dracula, un lucru este sigur – aceste atracții turistice sunt la fel de ciudate pe cât sunt și de frumoase.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ORAȘUL SIGHIȘOARA

Acest mic oraș medieval din Transilvania are un centru istoric protejat de UNESCO și străzi fermecătoare cu case colorate. Dar feriți-vă: este, de asemenea, locul de naștere al lui Vlad Țepes fiind considerat unul dintre cele mai bântuite orașe ale lumii.

LACUL ROȘU
Situat în Carpații Orientali, Lacul Roșu nu arată exact cum se și numește, dar veți fi prea ocupați să vedeți asta, admirând priveliștea montană uimitoare și copacii veșnic verzi reflectați în apele care le înconjoară.

CASTELUL BRAN
Situat în Munții Carpați din România, la granița dintre Transilvania și Țara Românească, acest reper național este cunoscut și sub denumirea de Castelul lui Dracula, datorită asemănării sale cu cetatea descrisă în romanul lui Bram Stoker.

TRANSFĂGĂRĂȘANUL
Cu curbe în formă de S de lungă durată care traversează Carpații din sud, nu este de mirare că Transfăgărășanul este considerat una dintre cele mai palpitante și mai surprinzătoare șosea din lume.

SALINA TURDA
Salina Turda, se întâlnește în una dintre cele mai vechi mine de sare din lume. Vizitatorii coboară la aproximativ 400 de metri sub pământ pentru a găsi o alee de bowling, un lac cu vaporașe, un teren de mini-golf și chiar o roată carusel.

STATUIA REGELUI DECEBAL
Vorbind despre regele Decebal, puteți găsi uimitoarea piatră cu fața lui de-a lungul părții române a Dunării. Deși seamănă cu chestiile miturilor antice, a fost creat între 1994 și 2004.

BÂLEA LAC
Acest lac glaciar situat la 6,673 de metri înălțime în munții Făgăraș din centrul României este cunoscut pentru cele două cabane, deschise pe tot parcursul anului și accesibilitatea prin intermediul drumului Transfăgărășan.

HOTELUL DE GHEAȚĂ
Lacul Bâlea este cunoscut și pentru: Hotelul de gheață. Construit în 2005 și apoi reconstruit în fiecare an cu apă din lac, hotelul înghețat are un restaurant și un ghețar cu gheață, camere și iglu cu pături de blană și o biserică de gheață adiacentă unde cuplurile se pot căsători și copiii pot fi botezați.

44332109 – sapanta, maramures, romania – 9 august, 2015. the merry cemetery of sapanta, maramures county, romania

CIMITIRUL VESEL DE LA SĂPĂNȚA
Probabil vă așteptați ca un cimitir românesc să fie destul de înfricoșător, dar aceste morminte din cer albastru, cu cruci pictate manual sunt pline de amuzament relatând fiecare dintre ele o poezie despre viața celul care se adăpostește acolo.

CASTELUL HUNIAZILOR
Această cetate gotică din secolul al XV-lea are destule trăsături de coșmar pentru a rivaliza Castelul Bran – cu pereții impenetrabili și un pod din apropiere, o incintă masivă și chiar și o cameră de tortură în interior.

CASINO CONSTANȚA
Deschis ca un cazinou cu vedere la Marea Neagră în 1910, această capodoperă a fost folosită pe scurt ca spital în timpul celui de-al doilea război mondial, înainte de a deveni unul dintre cele mai frumoase locuri abandonate din România.

 

BARAJUL VIDRARU
Construit în 1966 pe malul râului Argeș, acest baraj arcuit masiv a creat Lacul Vidraru,un corp de apă lung de șase mile,care are o statuie destul de epică a lui Prometheus în apropiere.

loading...

Add comment