Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Rugăciunea lui Antoine de Saint-Exupéry: Învață-mă arta pașilor mici

Ați auzit de Antoine de Saint-Exupery? El este autorul unei cunoscute cărți intitulate Micul Prinț, de care probabil orice copil a auzit.A fost unul dintre cei mai îndrăgiți romancieri și eseiști francezi ai secolului XX. Iată o rugăciune care circulă pe internet și care îi este atribuită lui Antoine de Saint-Exupery. Dacă vă aflați într-o perioadă mai grea din viața voastră, citiți această rugăciune care vă va oferi putere și vă va face să vă simțiți mai sigur pe propriile forțe.

„Doamne, nu mă rog pentru minuni și viziuni, cer doar putere pentru zilele mele. Învață-mă arta pașilor mici.

Fă-mă inteligent și plin de resurse, astfel încât să pot găsi descoperiri și experiențe importante printre diversitatea zilelor.Ajută-mă să-mi folosesc timpul mai bine. Prezintă-mi sensul de a putea judeca dacă ceva este important sau nu.

Mă rog ție pentru puterea disciplinei și moderației, nu numai să alerg de-a lungul vieții mele, ci și să îmi trăiesc zilnic în mod rezonabil și să observ plăceri și înălțimi neașteptate.Salvează-mă de naiva credință că totul în viață trebuie să meargă fără probleme. Dă-mi recunoașterea sobră că dificultățile, eșecurile, fiascosul și întârzierile ne sunt date de viața însăși pentru a ne face să creștem și să ne maturizăm.

Trimite-mi persoana potrivită în momentul potrivit, care va avea suficient curaj și dragoste pentru a rosti adevărul!Știu că multe probleme se rezolvă singure, așa că vă rog să mă învățați răbdare.

Știi cât de mult avem nevoie de prietenie. Fă-mă demn de acest dar frumos, cel mai greu, mai riscant și mai fragil al vieții.Dă-mi suficientă imaginație pentru a putea împărtăși cu cineva un pic de căldură, la locul potrivit, la momentul potrivit, cu cuvinte sau cu tăcere.

Protejează-mă de teama că viața ar putea să-mi alunece printre degete și să ratez multe din ea.Nu-mi da lucrurile pe care mi le doresc, ci cele de care am nevoie.

Învață-mă arta pașilor mici!

loading...

Add comment