Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Bunica din partea mamei este cel mai important om din viața copilului

Există o legătură specială între bunicile din partea mamelor și nepoții lor, ceea ce nu este surprinzător. Ele sunt figuri foarte importante în viața copiilor din mai multe motive, nu numai în aspectul emoțional.Mulți oameni nu petrec mult timp cu bunicii lor. Nu trăiesc cu ei și nu-i cunosc deloc. În ciuda acestui fapt, legătura cu bunicii este pe viață.

Bunicile din partea mamelor au un rol unic în familie.Se crede adesea că au mai multă responsabilitate directă față de nepoții lor decât bunicile din partea taților.Influența lor traversează liniile de generații cu valorile și învățăturile pe care le oferă.O bunică de mamă este de asemenea foarte importantă din punct de vedere genetic. Vom elabora mai jos.Ar putea știința să explice legătura pe care o avem cu bunicile noastre materne? Sau este doar o chestiune emoțională și morală? Vom vedea.

Conform teoriei lui Alejandro Jodorowsky, indiferent de cât de multă afinitate aveți pentru bunica din partea mamei sau despre amintirile din copilărie pe care le aveți despre ea, sunteți atașați de ea prin intermediul genelor.Conform acestei abordări ar trebui să ne uităm îndeaproape la modul în care un copil a fost influențat de ea.

Aparent, sarcina genetică care este transmisă de mama copilului vine direct de la bunica lor. Din toți bunicii, bunica din partea mamei este cea care participă cel mai mult la această moștenire.Când vine vorba de gene, ele nu sunt întotdeauna transmise următoarelor generații.Din acest motiv, este posibil ca unii copii să aibă tendința de a arăta mai mult ca o mătușă mare sau unchiu sau străbunul lor decât părinții lor.Poate că nu există nici o asemănare fizică, dar a existat un semn asupra lor la nivel genetic.

Când se formează un făt în pântecele matern, primeste o mulțime de material biologic de la mamă. Deși ambii părinți contribuie cu 50% din materialul genetic al embrionului, pentru ca acesta să se dezvolte, el trebuie să-și alimenteze mama.În sensul că, chiar și atunci când implicarea tatălui s-a încheiat, mama încă mai participă.Dacă, potrivit ADN, bunica a participat într-un fel la formarea nepotului ei, atunci trăsăturile ei ar putea fi transferate copilului.Cu toate acestea, Jodorowsky explică faptul că nu numai caracteristicile fizice sunt moștenite. Se pare că experiențele emoționale ale bunicii materne pot fi de asemenea moștenite.

Potrivit eseistului Jodorowsky, emoțiile pe care le-a simțit bunica în timp ce era însărcinată cu fiica ei au fost transmise ei și, probabil, și oricărui viitor nepot.Influența emoțională poate rămâne activă în ADN, chiar dacă aceasta omite o generație.

În mod similar, dintr-un punct de vedere mai degrabă sentimental, în majoritatea cazurilor bunicile materne sunt mult mai implicate în sarcină, naștere și părinți ai nepoților lor. Pentru majoritatea oamenilor, importanța acestei cifre este incontestabilă.S-ar putea să nu știm exact ce moștenim de la bunicile noastre, dar prezența lor în viața noastră este fără îndoială valoroasă, indiferent de modul în care te uiți la ea.

loading...

Add comment