Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un copil fericit strigă, aleargă, sare, râde și face prostioare

Stilurile de viață moderne cu accent pe curățenie,liniște și disciplină, au un efect negativ asupra sănătății pe tot parcursul vieții copiilor.Copilul se comporta in functie de varsta lui, iar daca un micut este prea linistit si nu se joaca, atunci trebuie sa te ingrijorezi, deoarece ceva nu este bine.În functie de stadiul de viata in care se gasesc, este normal sa strige, sa sara sau sa alerge,cât și să mai facă câte o prostioară din când în când.

O teorie cunoscută, „ipoteza de igienă”, sugerează că lipsa de expunere la bacterii și paraziți în copilărie poate fi cauza unei creșteri rapide a alergiilor, deoarece împiedică dezvoltarea corespunzătoare a sistemului imunitar.Există o mulțime de dovezi solide care sugerează ipoteza de igienă ajută la explicarea dezvoltării multor boli, precum și alergii.

Este normal ca părinții să fie preocupați de igiena și siguranța copiilor lor. Unii pot prefera să joace acasă decât în spații deschise. Pe baza acestui fapt, autorul Richard Louv a intervievat aproximativ 3.000 de familii și, după mai multe conversații cu copiii, a ajuns la concluzia că mulți nu doresc să joace în spații deschise în aceste zile. Preferă să fie acasă, distrați de tehnologie, pe canapea cu telefonul sau tableta în mână, uitând să mai râdă, să alerge, sau să strige.

Daca il obligi sa taca, sa vorbeasca in liniste si sa stea nemiscat, el va deveni in cele din urma un adult fricos, care se teme sa-si exprime ideile și îi va fi frică de fiecare dată să scoată un cuvânt pe gură.De asemenea, plansul nu trebuie cenzurat sau ignorat. Daca un copil doreste sa planga, lasa-l sa o faca, mai ales daca se afla in primele luni de viata. Plansul este singurul limbaj pe care il stie pentru a-i atentiona pe cei din jur ca are nevoie de ceva.Nu te simți jenat sau frustrat, deoarece el treptat, odată cu vârsta, va învăța regulile sociale și va știi exact ce este bine să facă și ce nu.

loading...

Add comment