Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 Remedii naturale pentru retenția de apă

Retenția de apă poate fi super enervantă. În afară de a face stomacul să se simtă ca un balon plin de apă, poate provoca umflarea mâinilor, picioarelor și a feței. Retenția de apă este cunoscută în medicină sub numele de edem și este de fapt acumularea de fluide excesive în organism.Dacă întâmpinați simptomele de mai sus în mod regulat, vă recomandăm să vizitați medicul.Există totuși și câteva remedii naturale pe care le puteți face pentru a remedia problema.

1. Scade aportul de sare.
Când aveți prea mult sodiu în corp, atunci este când vă mențineți la retenția de apă.Așadar, primul punct de acțiune este reducerea aportului de sare. În loc să adăugați sare de masă în mâncare, folosiți diferite ierburi și mirodenii pentru a adăuga aroma. Reducerea alimentelor procesate și ambalate va ajuta și ele, deoarece acestea sunt adesea încărcate cu sodiu.

2. Pătrunjelul.
Este unul dintre cele mai puternice remedii naturale pentru retenția de apă.Este indicat să consumați ceai de pătrunjel de trei ori pe zi.De asemenea, puteți adăuga și suc de lămâie la ceai pentru efecte și mai bune.

3. Bea mai multă apă.
Mai multă apă înseamnă mai puțină retenție de apă, dar asigurați-vă că aportul de apă este distribuit uniform pe parcursul zilei.Dacă nu sunteți un mare iubitor de apă, nu vă faceți griji. Puteți savura și alte lichide sănătoase de curățare, cum ar fi ceaiul din plante.

4. Usturoiul.
Un cățel de usturoi dimineața pe stomacul gol ajută într-o manieră mare. De asemenea, ajută la descompunerea grăsimilor.

5. Crește-ți aportul de potasiu.
Pentru a ajuta la echilibrarea întregului sodiu din corpul dvs. care provoacă umflarea, umpleți-vă coșul de cumpărături cu lucruri precum banane, spanac, caise, pepeni și fasole.

6. Renunțați la cafea și alcool.
în cazul cafelei, dacă pur și simplu nu puteți să o faceți. „Moderația este cheia”.Însă, în cazul alcoolului, acesta duce la reținerea apei și trebuie luat de asemenea cu moderație. Forțează organismul să stocheze și mai multă apă.

7. Oțet de mere.
Oțetul de mere poate ajuta la echilibrarea nivelului de PH al organismului și adaugă potasiu în corp și reduce nivelul de sodiu. În cazul în care retenția de apă este în picioare, înmuierea picioarelor într-o soluție de oțet de mere și apă poate fi de ajutor.Va calma umflăturile și de asemenea va trata mirosul urât al picioarelor.

8. Suc de afine.
Consumul de suc de afine ajută corpul să-ți regleze nivelul de lichide. Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să fie util, trebuie să fie neîndulcit.Este de asemenea bogat în calciu, potasiu și magneziu.

9. Suc de lămâie.
Sucul de lămâie va ajuta la eliminarea unor lichide în exces care provoacă edem. Se adaugă 2 lingurițe de suc de lămâie în apă caldă împreună cu puțină miere și se bea. Acest lucru va dura câteva zile pentru a afișa rezultatele.

10. Ceapa.
Ceapa este de asemenea cunoscută pentru a ajuta la retenția de apă. Are proprietatea de a curăța sângele care, la rândul său, ajută la detoxifierea organismului și, de asemenea, previne apariția pietrelor la rinichi. Beneficiile cepei se pot culege cel mai bine atunci când câteva bucăți de ceapă tocată sunt fierte cu apă cu un vârf de sare și având sucul după răcire.S-a constatat că consumul acestui suc de câteva ori în timpul zilei reduce efectiv efectele de balonare din cauza retenției de apă.

loading...

Add comment