Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Sucul de varză vindecă ulcerul de 4 ori mai repede decât medicamentele

Ulcerele stomacale sunt declanșate în cele mai multe cazuri de infecția cu Helicobacter pylori. Unii consideră ulcerul o boală a persoanelor stresate sau nervoase.

Alte cauze asociate cu perturbarea echilibrului din mediul gastric sunt fumatul, abuzul de alcool și antiinflamatoare (Aspirină, Ibuprofen), consumul de alimente nemestecate bine.Vă prezentăm o rețetă de suc de legume care poate ajuta la tratarea ulcerului duodenal.

Suc de varză și morcov pentru ulcer – rețetă.
Ingrediente:
200 ml de suc de morcov
100 ml de suc de roșii
50 ml de suc de varză
50 ml de suc de ridiche

Mod de preparare:
Curățați legumele de coajă unde este cazul și tăiați-le bucăți mici. Treceți-le prin storcătorul electric și extrageți sucurile, în cantitățile indicate. Amestecați toate sucurile obținute într-un borcan sau într-o sticlă. Este indicat să îl consumați cât mai repede de la preparare. Dacă vreți să îl păstrați mai multe ore, puneți-l în frigider.

Sucul de varză vindecă ulcerul de 4 ori mai repede decât medicamentele.
Efectele sucului de varză asupra leziunilor stomacului cauzate de ulcer sunt cunoscute de mai bine de jumătate de secol. Un studiu publicat în anul 1949 în jurnalul „California Medicine” prezintă rezultatele favorabile ale unui experiment realizat pe 13 pacienți cu ulcer peptic.Aceștia au fost tratați cu suc proaspăt de varză, câte 940 ml pe zi.

7 dintre ei s-au vindecat în doar 10 zile. Prin comparație, pacienții tratați cu terapia standard au o durată medie de vindecare de 37 de zile. În cazul ulcerului gastric, pacienții tratați cu suc de varză s-au vindecat în 7 zile, iar cei care au urmat un tratament convențional s-au vindecat în 42 de zile. Comparând terapia cu suc de varză cu tratamentul standard, observăm că sucul de varză are o rată de vindecare mult mai rapidă, aproape de 40 de ori mai mare.

Sucul de varză conține un factor antiulceros, cunoscut sub numele de vitamina U. Cercetările pe porcușorii de guineea guineea au arătat că vitamina U împiedică dezvoltarea ulcerelor peptice induse de histamine. Un articol publicat în aceeași publicație în anul 1952 a arătat că 81% din 100 de pacienți cu ulcere stomacale s-au vindecat într-o săptămână după ce au băut câte 940 ml de suc de varză pe zi. Terapia standard nu avusese rezultat în tratarea bolii.

Alte plante și remedii utile în ulcer.
Rădăcina de lemn-dulce, aloe vera, probioticele și mierea sunt alte remedii naturiste pentru ulcerele gastrice. Există și o serie de plante medicinale care pot fi folosite în ulcere:
busuioc
coada-calului
gălbenelele
pătlagina
plămânărica
salcâmul
sunătoarea
tătăneasa
volbura
răchitanul
frasinul
dudul
Sursa: lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/146862/sucul-de-varza-si-morcov-ajuta-la-tratarea-ulcerului-duodenal/

loading...

Add comment