Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 motive să consumi ciuperci mai des! Ard colesterolul și previn cancerul.

Ciupercile devin din ce în ce mai populare datorită versatilității și beneficiilor puternice pentru sănătate. Trebuie să fii precaut cu ciupercile și să cumperi numai din magazinele de renume, deoarece unele ciuperci sunt toxice.

Ciupercile sunt bogate în substanțe nutritive precum vitamina B și minerale precum seleniu, cupru și potasiu.Cel mai comun tip de ciupercă este ciuperca albă cultivată, care este utilizată pe scară largă ca ingredient într-o gamă de feluri de mâncare, precum și în sosuri. De asemenea, au proprietăți medicinale și au fost utilizate în China, Coreea și Japonia în tratamentul tulburărilor precum alergiile, artrita și bronșita, precum și cancerele de stomac, esofag și plămâni.

Beneficiile pentru sănătate ale ciupercilor.

1.Ciupercile ard colesterolul.
Deoarece ciupercile sunt pline de proteine, fibre, enzime și carbohidrați cu conținut scăzut de colesterol și grăsimi, sunt recomandate persoanelor care au colesterolul mare. Ciupercile sunt capabile sa ardă colesterolul după digestie.

2.Previn cancerul de sân și de prostată.
Ciupercile conțin beta-glucani și acid linoleic cu proprietăți anticancerigene. Acestea ajută la prevenirea cancerului de sân și a cancerului de prostată. Acidul linoleic ajută la suprimarea estrogenului la femei după menopauză pentru a preveni cancerul de sân, în timp ce beta-glucanii ajută la prevenirea cancerului de prostată. Seleniul ajută cel mai mult la suprimarea acestor celule canceroase.

3.Dieta perfectă pentru diabetici:
Ciupercile nu conțin grăsimi, sunt scăzute în carbohidrați, sunt bogate în proteine, enzime, vitamine, minerale și fibre. Astfel, este o dietă ideală pentru diabetici. Enzimele naturale din ciuperci ajută la descompunerea zaharurilor și a amidonului. De asemenea, îmbunătățesc funcționarea glandelor endocrine. Mai mult decât atât, antibioticele naturale din ciuperci ne feresc de infecții.

4.Ajută la construirea imunității.
Combinația de vitamine A, B și C din ciuperci contribuie la construirea unui sistem imunitar bun. Antibioticele puternice prezente în ele ajută la combaterea infecțiilor. Antioxidantul, Ergionionina protejează de radicalii liberi.

5.Tratează acneea.
Ciupercile au un conținut ridicat de vitamina D. Acestea au proprietăți curative atunci când sunt aplicate local pe leziunile acneice. Astfel, extractele de ciuperci sunt adesea folosite în produsele de îngrijire a pielii destinate tratamentului acneei.

6.Combat căderea părului.
Anemia este una dintre cele mai frecvente cauze ale căderii părului. Anemia este cauzată de deficiența de fier în sânge. Ciupercile sunt o sursă bună de fier, pot combate căderea părului. Fierul este un mineral vital, deoarece este implicat în formarea de celule roșii din sânge, consolidându-vă astfel părul.
Ciuperca conține cupru, care este benefic pentru părul dvs., deoarece facilitează absorbția fierului din alimente. Este implicat în producerea de melanină, un pigment care conferă culoare părului tău. Ciupercile conțin, de asemenea, un nivel ridicat de fier. Cuprul și fierul funcționează împreună, promovând părul sănătos și puternic.
Sursa: naturavindecatoare.ro

loading...