Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 sfaturi de la neurologi despre cum să fii fericit

Există mii de sfaturi și tehnici psihologice care vă ajută să vă simțiți fericiți și să învățați să vă bucurați de viață în fiecare zi. Dar dacă corpul nostru a avut un cuvânt de spus în această privință? Noi vom prezenta câteva descoperiri ale neurologilor – oamenii care știu exact când și de ce creierul dvs. vă poate da sentimentul de satisfacție totală.

1. Învață să spui „Mulțumesc.”

Atunci când mulțumim unei persoane sau chiar destinului, pentru ceva, ne concentrăm asupra aspectelor pozitive ale vieții . O serie de amintiri plăcute declanșează producția de serotonină în cortexul cingular anterior. Această tehnică este adesea folosită pentru tratarea depresiei.

2. Rezolvă problemele una câte una.

Creierul nostru nu încearcă niciodată să caute soluții pentru orice problemă care ne îngrijorează. Acest lucru necesită multă energie, deci ori de câte ori creierul oboseste și problema rămâne nerezolvată, simțim anxietate și iritare. Pe de altă parte, pentru fiecare decizie reușită, creierul nostru se răsplătește cu o doză de neurotransmițători care calmează sistemul limbic și ne ajută să vedem din nou lumea într-o lumină mai bună. Prin urmare, este cu adevărat util să încercați să abordați o problemă la un moment dat.

3. Nu ține lucrurile ascunse,vorbește despre ce te deranjează.

Procesul de a trece prin ceva neplăcut și de a vorbi despre situația dvs. implică utilizarea diferitelor părți ale creierului. În acest din urmă caz, emoțiile negative au un impact mai redus asupra bunăstării. Prin urmare, este recomandabil să nu vă păstrați problemele ridicate . Ori de câte ori vorbiți despre ele, creierul dvs. declanșează producția de serotonină și chiar reușește să găsească unele părți pozitive ale situației.

4. Atingeri și îmbrățisări.

Pentru noi, oamenii, interacțiunea socială este cu adevărat importantă. Diferitele forme de sprijin fizic, în special atinge și îmbrățișează, pot accelera recuperarea unei persoane după o boală. Dacă eliminați interacțiunea tactilă din viața voastră, creierul își percepe absența în modul în care percepe durerea fizică: aceleași zone ale creierului devin activate în ambele cazuri. Acest lucru, la rândul său, declanșează procesele care vă afectează starea de spirit și contribuie la dezvoltarea depresiei.

5. Învățați lucruri noi.

Pentru creier, dobândirea de noi cunoștințe înseamnă adaptare permanentă la un mediu în schimbare. Prin acest proces, creierul nostru se dezvoltă, răsplătindu-și propriile încercări de a absorbi și procesa informații proaspete cu dopamina , hormonul bucuriei. Dacă doriți să fiți fericiți, nu vă fie teamă să încercați ceva nou, să vă schimbați împrejurimile, să învățați lucruri noi.

6. Practicați jocuri sportive.

Activitatea fizică este stresul pentru organism. De îndată ce stresul se termină, corpul dumneavoastră primește o recompensă: o doză de endorfine , eliberată de glanda pituitară. Efectul este similar cu cel al opiaceelor ​​(de exemplu, morfina), care reduce durerea si creste starea de spirit.

7. Întotdeauna încercați să aveți un somn bun.

În timp ce dormim în întuneric, corpul nostru secretă hormonul melatonină. Acest hormon încetinește toate procesele din organism, ajutându-l să recupereze și să crească nivelul serotoninei în hipotalamus . Dacă creierul detectează o schimbare a iluminării, declanșează eliberarea hormonului de stres pentru a trezi rapid corpul. Prin urmare, este important să dormiți 6-8 ore pe zi și numai în medii întunecate.

loading...

Add comment