Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Se spune că mierea cu scorțișoară este bună pentru sănătate, dar ce nu știi

Mierea vine cu o serie de beneficii pentru sănătate atunci când este consumată individual, precum și atunci când este consumată în combinație cu alte produse alimentare, cele mai utile combinații sunt cu scorțișoară, ghimbir și lapte.

Mierea și scorțișoara sunt ambele alimente nutritive și conțin vitamine și minerale care ajută la menținerea sănătății bune. Conțin nutrienți care includ apă, proteine, fibre, zahăr, vitamine și minerale. Scorțișoara conține, de asemenea, un nivel foarte scăzut de grăsime.Minerale precum calciu, fier, sodiu, potasiu, magneziu, fosfor și zinc se găsesc în miere și scorțișoară. În ceea ce privește vitaminele, acestea conțin vitamina C, vitamina B6, folat, niacină și riboflavină. Scorțișoara conține, de asemenea, vitamina A, E, D și K.

Efectele benefice ale combinației de miere cu scorțișoară.

Crește imunitatea.
Pasta de miere și scorțișoară este bună pentru stimularea sistemului imunitar, eliminarea oboselii cronice și creșterea duratei de viață a oamenilor.Poate fi utilizat și pentru tratarea răcelilor și a gripei. Acest lucru se datorează parțial antioxidanților găsiți atât în miere cât și în scorțișoară, care se pot combina pentru a combate radicalii liberi din sistemele de organe ale organismului.

Controlează diabetul.
Scorțișoara conține flavonoide antioxidante al căror efect seamănă foarte mult cu insulina, ceea ce înseamnă că poate încuraja glucoza din fluxul sanguin și în celulele unde este nevoie de energie. Mierea, ca sursă pură de zahăr natural, nu provoacă fluctuația nivelului de zahăr din sânge, pe care o fac multe surse artificiale de zahăr, iar efectele scorțișoarei, atunci când sunt combinate cu acesta, arată o utilizare constantă a glucozei de către organism și o îmbunătățire a diabet de tip 2, conform unui studiu publicat în American Diabetes Association în anul 2003.

Reduce riscul de apariție a cancerului.
O combinație de miere și scorțișoară poate ajuta la reducerea riscului de cancer.Mierea este cunoscută a fi o sursă bogată de antioxidanți care ajută la epurarea radicalilor liberi. Cantitatea impresionantă de polifenoli găsiți în miere au fost legate de prevenirea cancerului. Cercetările sugerează, de asemenea, că mierea de culoare închisă a arătat o cantitate mai mare de antioxidanți decât mierea limpede.

Jurnalul, Medicina Complementară și Alternativă bazată pe dovezi a publicat un studiu bazat pe animale pe scorțișoară dezvăluind că are anumite proprietăți anti-tumorale care pot scădea șansele de metastaze sau răspândirea cancerului prin creșterea tumorilor.

Ajută la funcționarea sistemului digestiv.
Mierea și scorțișoara pot ajuta la creșterea sănătății și funcționalității sistemului digestiv. Poate elimina gazul din stomac și intestin și poate trata durerile de stomac, flatulența în exces, indigestia și infecțiile vezicii urinare. Consumul regulat de scorțișoară și miere va ajuta la menținerea digestiei sănătoase, care protejează sistemul gastrointestinal de o serie de afecțiuni grave.

Tratează artrita.
Mierea și scorțișoara sunt benefice în asigurarea scutirii de artrită. [10] Aportul regulat al pastei ajută la menținerea sănătății oaselor și ameliorează durerile articulare. De asemenea, puteți amesteca miere și scorțișoară praf în apă caldă și bucurați-vă de rezultate.

Previne tulburările cardiace.
Mierea și scorțișoara sunt utilizate pentru reducerea nivelului de colesterol și astfel oferind o protecție suplimentară inimii tale.Un nivel ridicat al colesterolului (LDL sau colesterolul „rău”) poate duce la ateroscleroză sau acumulare de plăci pe pereții arterelor și vaselor, crescând astfel șansele de formare a cheagului care poate duce la un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Ajută la pierderea în greutate.
Un amestec de miere și scorțișoară în apă caldă este considerat un bun instrument de pierdere în greutate. Desigur, ca orice alt remediu pentru pierderea în greutate, rezultatele se văd doar atunci când îl combinați cu o dietă menținută și exerciții fizice regulate.

Bucurați-vă de aceste beneficii și deveniți mai sănătoși cu ajutorul mierii cu scorțișoară!

loading...

Add comment