Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Consumati Cătină ! Echilibreaza tensiunea, previne ateroscleroza, reface ficatul, alunga anemia, intareste sistemul imunitar si multe altele.

Din toamnă până la sfârşitul iernii, micile bobiţe portocalii n-au niciun concurent când vine vorba de întărirea imunităţii.

Tufele ţepoase pe care creşte cătina până la altitudini de mii de metri poartă fructele proaspete chiar şi sub zăpadă, la temperaturi de minus câteva zeci de grade, calităţile rămânându-le neatinse.

Au un conţinut excepţional de vitamina C, antioxidant de mare ajutor în sezonul rece, plus multe alte vitamine şi minerale – de fapt, aproape toate de care are nevoie corpul uman: vitamina E, care întârzie îmbătrânirea, betacaroten, bun pentru piele şi ochi, întreg complexul de vitamine B, vitamina D, calciu, fosfor, fier, magneziu, aminoacizi esenţiali.

Au un conţinut excepţional de vitamina C, antioxidant de mare ajutor în sezonul rece, plus multe alte vitamine şi minerale – de fapt, aproape toate de care are nevoie corpul uman: vitamina E, care întârzie îmbătrânirea, betacaroten, bun pentru piele şi ochi, întreg complexul de vitamine B, vitamina D, calciu, fosfor, fier, magneziu, aminoacizi esenţiali.

Cum se consumă cătina?

Sucul de catină este un mod popular de a consuma această plantă. Se poate amesteca cu apă sau alte sucuri pentru a îmbunătăți gustul. Sucul de catină este bogat în vitamina C și antioxidanți, ceea ce îl face benefic pentru sistemul imunitar și protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Fructele de catină pot fi consumate proaspete, dar din cauza gustului lor acrișor și ușor amar, mulți oameni preferă să le folosească sub formă de sucuri sau produse procesate.

Uleiul de catină este un produs popular, utilizat pentru beneficiile sale pentru piele și păr. Se poate aplica local pe piele sau se poate consuma intern sub formă de supliment. Este bogat în acizi grași esențiali, cum ar fi omega-3 și omega-6.

Frunzele și ramurile de catină pot fi folosite pentru a prepara ceai. Acesta are un gust plăcut și poate fi băut ca o băutură caldă sau rece. Ceaiul de catină poate oferi antioxidanți și substanțe nutritive pentru întreg organismul.

Cătina echilibrează tensiunea.
Dacă ai hipertensiune, cătina echilibrează circulaţia sângelui şi domoleşte bătăile inimii, astfel că te scapă de neplăceri şi de riscuri.

Previne ateroscleroza.
Contribuie la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge, preîntâmpinând formarea plăcilor de aterom. Dacă există deja cheaguri de sânge, acestea vor fi mai uşor eliminate. Persoanele care au afecţiuni cardiovasculare ori au suferit deja un infarct miocardic ar face bine să urmeze o cură cu cătină.

Reface ficatul.
Dacă ai hepatită sau chiar ciroză într-o fază incipientă, e bine să ştii că bobiţele de cătină au efect regenerator pentru ficat. Sucul proaspăt are cele mai bune efecte, doar că trebuie asociat cu un regim alimentar sănătos, bogat în legume şi fructe, sărac în grăsimi, prăjeli, sare și zahăr.

Alungă anemia.
Bogăţia de vitamina C din compoziţia cătinii ajută fierul să se fixeze în organism. Aşadar, în special femeile cu lipsă de fier beneficiază de pe urma ei. Este indicată şi în caz de rahitism la copii.

Întărește sistemul imunitar.
Catina este considerata o multivitamina, deoarece contine antibiotice pe baza de plante. Este bogata in vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, E si oligoelemente care actioneaza ca un remediu puternic pentru raceli si intaresc sistemul imunitar. Este bine sa beti sucul proaspat de catina .

Menține fermitatea pielii.
Datorita continutului sau ridicat de vitamina C, catina ajuta la producerea de colagen, ajuta la mentinerea pielii sanatoase si elastice si ii confera o stralucire naturala sanatoasa. Catina reduce, de asemenea, iritatia pielii, roseata si mancarimea si faciliteaza vindecarea ranilor.

Protejarea ochilor.Consumul regulat de catină poate ajuta la menținerea sănătății ochilor datorită conținutului de vitamina A și luteină.

Este important să menționăm că, înainte de a începe un regim alimentar sau de a lua suplimente cu catină, este recomandat să consultați un specialist în nutriție sau medicul, în special dacă aveți afecțiuni medicale preexistente sau luați medicamente. Ca și în cazul altor alimente sau suplimente, echilibrul și moderarea sunt cheia pentru a beneficia de toate avantajele pe care le oferă catina pentru sănătatea dumneavoastră.

loading...

Add comment