Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Lucrurile neștiute despre mămăligă – este cu adevărat leac pentru viață lungă.Bunicii tratau zeci de boli cu mălai.

Mămăliga este un aliment foarte cunoscut în gastronomia românească și totodată foarte sănătos.Mămăliga este gătită din făină de porumb și poate fi consumată ca o parte sau folosită într-o varietate de rețete.Este un aliment versatil care poate fi servit atât rece cât și cald. Este mai bine cunoscută în restul lumii după denumirea italiană, polenta, dar se întâlnește și în multe alte țări ca Ungaria Savoia, Elveția, Austria, Croația, Slovenia, Serbia, Bulgaria, Corsica, Brazilia și altele.

Mămăliga este o alegere alimentară sănătoasă, cu mai multe beneficii nutriționale. Iată în continuare care sunt acestea:

Este sursă de fibre și proteine.
Mămăliga conține atât proteine, cât și fibre pentru a ajuta o persoană să se simtă plină. Fibrele sunt, de asemenea, recomandate pentru a menține sistemul digestiv funcționând corect, pentru a hrăni bacteriile intestinale sănătoase și pentru a preveni constipația.

Mămăliga nu conține gluten
Pentru persoanele care caută mâncăruri fără gluten, mămăliga este o opțiune bună. Multe surse de fibre, cum ar fi grâul, cuscusul și secara, conțin gluten.Este de obicei sigură pentru a fi consumată de persoanele cu boală celiacă sau cu sensibilitate la gluten.

Mămăliga conține vitamina A.
Deși nu conține cantități mari de vitamine și minerale, mămăliga conține unele vitamine A.Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate, vitamina A este necesară pentru buna funcționare a rinichilor, plămânilor și inimii.

Mămăliga este în mod natural săracă în grăsimi și poate fi consumată ca parte a unei diete sănătoase pentru inimă.O persoană care dorește să-și reducă aportul de grăsimi saturate ar trebui să gătească mămăligă cu apă, lapte vegetal sau bulion în loc de lapte lactat și să evite adăugarea de brânză sau unt.Totodată este săracă și în calorii.Mămăliga are un conținut scăzut de calorii, similar cu alte cereale integrale care sunt gătite într-un lichid.

Este de ajutor ficatului si intestinelor.Studiile recente au scos in evidenta faptul ca media de viata a triburilor amerindiene care se hraneau cu porumb crud sau fiert era mult mai mare decat a altor comunitati invecinate, carora le lipsea din dieta acest aliment.

Cei care mănâncă zilnic fie mămăligă, fie produse din porumb, se bucură de longevitate. Aceasta este concluzia unor studii desfăşurate pe parcursul mai multor ani.Deși mămăliga are o consistență asemănătoare terciului atunci când este gătită, poate fi suficient de fermă pentru a fi feliată atunci când este răcită. Feliile pot fi așezate pe grătar sau în cuptor cu diferite toppinguri, inclusiv brânză sau sosuri.

loading...

Add comment