Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
oboseala

Amețeala nu vine de la anemie și oboseală.Iată 7 afecțiuni pe care le semnalează amețeala.

Amețeala este o senzație de pierdere a echilibrului și a orientării spațiale, care poate fi însoțită de senzația că totul se învârte în jurul nostru. Acest simptom poate fi cauzat de o serie de afecțiuni și probleme de sănătate. Iată 7 afecțiuni comune care pot fi semnalate de amețeală:

1.Infecții ale urechii interne: Infecțiile urechii interne, cum ar fi labirintita sau neuronita vestibulară, pot provoca amețeală și probleme de echilibru, deoarece urechea internă joacă un rol important în menținerea echilibrului.

2.Migrene: Persoanele care suferă de migrene pot experimenta amețeală ca unul dintre simptomele precursoare ale unui atac de migrenă sau în timpul migrenei în sine.

3.Hipotensiune arterială: Scăderea bruscă a tensiunii arteriale poate provoca amețeală, slăbiciune și senzație de leșin.

4.Probleme cardiace: Anumite afecțiuni cardiace, cum ar fi aritmiile sau insuficiența cardiacă, pot afecta fluxul de sânge către creier și pot provoca amețeală.

5.Hipoglicemie: Nivelurile scăzute de zahăr în sânge pot cauza amețeală, slăbiciune și confuzie.

6.Boli neurologice: Afecțiuni precum scleroza multiplă sau tumori cerebrale pot provoca amețeală ca parte a simptomelor lor

7.Probleme de vedere: Tulburările de vedere, cum ar fi astigmatismul sau miopia, pot provoca uneori amețeală, în special când vederea este afectată într-o direcție anume.

Este important să înțelegem că amețeala poate fi un simptom al mai multor afecțiuni, iar diagnosticul corect trebuie stabilit de un medic specialist. Dacă experimentați frecvent amețeală sau alte simptome neobișnuite, este esențial să căutați îngrijire medicală pentru evaluare și diagnostic adecvat. Un diagnostic precoce și tratamentul adecvat pot contribui la gestionarea și tratarea afecțiunilor subiacente în mod eficient.

loading...

Add comment