Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 lucruri pe care ochii încearcă să le spună despre sănătatea ta

O zicală veche susține că ochii sunt ferestrele sufletului. Nimeni nu știe de unde provine această frază, dar totuși astăzi știm cu siguranță că ochii pot spune multe despre noi și în plus de asta, pot transmite și diferite lucruri cu privire la sănătatea noastră.

1. Umflături roșii sub ochi.


Dacă ați avut vreodată un sentiment, știți durerea și iritarea pe care o cauzează. Aceste umflături apar din cauza unei glande sebacee blocată și, de obicei, dispar în câteva zile, dar poate persista, provocând inconveniente grave. Dacă persistă o perioadă lungă de timp, aceasta poate fi un simptom al carcinomului glandelor sebacee. Este foarte important, dacă observați că nu se vindecă sau apare în același loc, este timpul să vizitați un medic.

2. Pierderea sprâncenelor.


Există o mulțime de motive pentru pierderea sprâncenelor: îmbătrânirea, stresul sau deficitul de nutrienți.Un motiv mai plauzibil pentru pierderea sprâncenelor este hipotiroidismul – o lipsă acută de hormoni tiroidieni care în cazuri extreme pot duce la pierderea parului. Deci, dacă părul se rărește și cade, este mai bine să vizitați medicul și să verificați starea glandei tiroide.

3. Privirea încețoșată.


Mulți dintre noi petrec ore pe calculatoare acasă sau la serviciu, ceea ce provoacă arsuri de ochi sau vedere încețoșată. În prezent, această situație apare atât de des încât există un termen special în practica medicală care descrie problemele de vedere legate de folosirea prelungită a computerului, telefonului mobil sau a cărții electronice: „tulpina ochiului digital” sau „sindromul ochiului uscat”. Dacă recunoașteți aceste simptome, discutați cu doctorul dvs. despre modalitățile de a rezolva această problemă.

4. Ochi bulbucați.


Toți am avut momente când ochii noștri păreau să ne trădeze. Îi freăm sau clipește de mai multe ori, iar viziunea noastră pare să devină din nou clară. Dar dacă simțiți constant un fel de expansiune în ochii dumneavoastră, acesta poate fi un simptom al bolii de ochi tiroidiene. Înseamnă că tiroida este hiperactivă.Dificultățile de închidere a ochilor sunt unul dintre simptomele care pot face ca ochii să pară să se umfle. Se întâmplă în 30% din cazuri, deci dacă vedeți ceva de genul acesta, contactați imediat medicul.

5. Ochi alb-gălbui.


În fiecare zi petrecem timp în oglindă, deci este puțin probabil să ne scape această problemă.Atât adulții cât și nou-născuții cu funcție hepatică nedezvoltată se pot confrunta cu icter. Acesta poate fi, de asemenea, conectat la starea de vezică biliară sau conducte biliare. Deci, dacă vă vedeți ca albul dvs. devine galben, nu-l ignorați și mergeți imediat la un medic de specialitate.

6. Vedere afectată sau tulbure, pierderea vederii.


Orice schimbare a vederii este un clopot de alarmă care necesită un răspuns instantaneu. Și dacă observați că vederea este brusc degradată, înnorată sau chiar dispărută pentru o clipă, căutați imediat ajutor medical, deoarece aceste simptome sunt adesea primele semne de accident vascular cerebral.

loading...

Add comment