Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mandarinele – pot trata nenumarate boli și sunt recomandate de medici.

Parcă nu e iarnă fără miros de mandarine. Știm că se apropie perioada sărbătorilor, când pe tarabe, în magazine și în casele oamenilor găsim mandarine.

De unde provin mandarinele?
Mandarinele fac parte din familia citricelor și se consideră că provin din pădurile tropicale din S-E Asiei. Astăzi, ele sunt cultivate în mai multe zone ale globului. În emisfera nordică, sezonul lor începe în luna octombrie și se încheie în luna aprilie. Mandarinele fructe foarte sănătoase, având un conținut mare de substanțe nutritive și vitamine.

Care sunt beneficiile consumului de mandarine?
Principalul avantaj al mandarinelor este numărul redus de calorii și conținutul bogat de nutrienți.
Acestea sunt o sursă bogată de vitamina C, acid folic și beta-caroten, fiind o sursă bogată de antioxidanți. Vitamina C este recunoscută pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate: ajută la sintetizarea colagenului, este o vitamină esențială pentru imunitate, protejând corpul de posibilele infecții și contribuind la vindecarea rănilor. Beta-carotenul protejează corpul de arsurile solare.

Ajută la absorbția fierului în organism.
Îmbunătățesc digestia, prevenind constipația prin conținutul mare de fibre pe care îl au și previn bolile cronice.
Tratează problemele de piele și întârzie semnele de îmbătrânire – mandarinele au un conținut mare de vitamina A. Dacă suferiți de acnee sau alte afecțiuni ale pielii, consumați mandarine. Mai mult, vitamina A, este foarte utilă pentru tratarea ridurilor fine și a liniilor de expresie. Vitamina A previne apariția semnelor de îmbătrânire.
Mandarinele dețin o serie de beneficii și pentru păr – ajută la hidratarea scalpului și la tratarea sebumului. Prin proprietățile antioxidante ale vitaminei A, sebumul de la nivelul scalpului este tratat.

Stimulează creșterea și reduce căderea prematură a părului – vitamina B12 conținută de mandarine reduce căderea părului, contribuind la o creștere mult mai rapidă a părului.
Conțin potasiu – substanță minerală care este necesară pentru buna funcționare a rinichilor, nervilor, a mușchilor, a inimii, dar și a sistemului digestiv.
Conțin o cantitate substanțială de fibre – fibrele sunt cunoscute pentru atuul lor de a lupta împotriva nivelului ridicat de colesterol.
Așadar, profitați de sezonul mandarinelor și includeți-le în dieta voastră zilnică, iar beneficiile nu vor întârzia să apară.
Sursa: mancare-pentru-tine.ro

loading...

Add comment