Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
maini-amortite

Știai de ce îți amorțesc mâinile? Remedii contra amorțelii mâinilor

Amorțelile și furnicăturile sunt senzații ciudate ce apar în mai multe zone ale corpului. Dar, cel mai des se resimt în brațe, picioare, mâini și degete. Unele dintre cauzele cele mai întâlnite ale apariției acestora sunt:

Faptul că stai prea mult timp în aceeași poziție, fie culcat, fie în picioare (de exemplu, într-un mijloc de transport, în timpul unei călătorii sau la birou).
Leziuni la nivelul nervilor – dacă ai o leziune a unui nerv în zona gâtului, resimți aceste senzații în mâini și brațe; dacă nervul afectat se află în partea de jos a spatelui, apar furnicături în regiunea picioarelor.

Presiune la nivelul nervilor spinali sau periferici
Herpes zoster
Circulație deficitară cauzată de o inflamație la nivelul vaselor de sânge, de ateroscleroză sau de un cheag de sânge
Dezechilibre ale nivelului de potasiu, calciu sau sodiu
Lipsa vitaminei B12
Administrarea anumitor medicamente
Deteriorări ale nervilor ca urmare a consumului excesiv de alcool și tutun sau a expunerii la plumb
Radioterapie
Înțepături de insecte, căpușe sau mușcături de animale
Alergie la fructe de mare
Sindromul de tunel carpian (la încheietura mâinii)
Diabet
Hipotiroidism
Atac cerebral sau alt tip de atac ischemic

Remedii contra amorțelii mâinilor.

Apa.
Apa este unul dintre cele mai bune remedii pentru tratarea mâinilor și picioarelor amorțite. Înmoaie zonele afectate într-un vas cu apă rece și ține-le așa timp de 10 minute. Unele persoane își mișcă forțat degetele sau alte părți amorțite ale corpului pentru a le ajuta să își revină la normal.

Mersul pe jos.
Plimbă-te puțin prin cameră atunci când începi să simți furnicături. Este posibil să fii nevoit să stai nemișcat câteva minute dacă simți anumite spasme la unul dintre picioare. Faptul că te miști puțin ajută la „trezirea” membrelor adormite, mai ales dacă ai stat prea mult timp în aceeași poziție.

Consumul alimentelor bogate în fier.
Deficitul de fier poate cauza furnicături și amorțeli ale mâinilor și picioarelor. Dacă adaugi linte și sfeclă în alimentație, poți reduce frecvența acestor episoade. Este bine, de asemenea, să mărești consumul de ouă, lapte, nuci, mazăre, fasole și legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul sau sfecla mangold.

Compresele cu ardei iuți.
Acest remediu poate ameliora furnicăturile. Ai nevoie de doisprezece ardei iuți roșii. Fierbe-i la foc mare și pune-i într-o cârpă. Aplică această compresă pe zona afectată. Căldura emanată de ardei va reduce durerea și disconfortul. Dacă te confrunți des cu această problemă, păstrează mereu la îndemână un unguent pe care să îl încălzești și să îl aplici oricând este nevoie.

Adoptarea unui stil de viață mai sănătos.
Renunță la fumat, fă mișcare (o activitate fizică recomandată este înotul), practică diverse tehnici de relaxare, cum ar fi yoga pentru a scăpa de stările tensionate, evită să petreci prea mult timp într-o anumită poziție (fie stând pe scaun, fie în picioare) și poartă haine mai largi pentru a nu îngreuna circulația sanguină.

Purtarea pantofilor adecvați.
Trebuie să porți mereu șosete din bumbac sau lână pentru a absorbi umezeala și a preveni neplăcutele furnicături și amorțeli ale mâinilor și picioarelor. Schimbă-ți șosetele de trei ori pe zi (o dată la 8 ore). Încălțămintea trebuie să fie confortabilă și fabricată din piele sau pânză.

Ai grijă să alegi încălțări croite după forma piciorului sau să mai adaugi ceva în interior pentru a-ți sprijini mai bine picioarele. Încearcă să eviți tocurile înalte sau pantofii care îți fac picioarele să alunece în timpul mersului. În plus, asigură-te că tălpile pantofilor sunt de calitate.

Ridicările pe vârfuri
Acesta este un alt remediu pentru a trata picioarele amorțite. Stai pe vârfuri ca un dansator de balet, apoi lasă călcâiele în jos până atingi podeaua. Repetă acest exercițiu de 10 ori pentru a stimula circulația la nivelul extremităților inferioare. Dacă picioarele îți amorțesc des, fă acest exercițiu în fiecare seară înainte de culcare pentru a preveni amorțelile din timpul nopții.

Sursa: https://dozadesanatate.ro/furnicaturi-si-amorteli-ale-membrelor/

loading...

Add comment