Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Semne ALARMANTE că Glicemia ta este ridicată și 5 simptome de diabet

Glicemia crescută sau hiperglicemia este o problemă de sănătate care poate indica prezența diabetului sau a altor afecțiuni medicale grave. Este important să fii conștient de semnele și simptomele acestei condiții pentru a căuta ajutor medical în timp util. Iată câteva semne alarmante că glicemia ta este ridicată și că ar putea fi vorba despre diabet:

1.Sete excesivă și urinare frecventă: Dacă simți o sete neobișnuită și mergi des la toaletă pentru a urina, acesta ar putea fi un semn al hiperglicemiei. Glicemia crescută face ca rinichii să elimine mai mult zahăr prin urină, ceea ce te face să te deshidratezi și să simți nevoia să bei mai multă apă.

2.Oboseală și slăbiciune: Glicemia ridicată poate duce la o lipsă de energie și la o senzație de oboseală cronică. Acest lucru se datorează faptului că zahărul din sânge nu poate pătrunde în celule pentru a fi utilizat ca sursă de energie.

3.Vedere încețoșată: Glicemia ridicată poate afecta vederile, ducând la dificultăți în focalizarea ochilor și la vedere încețoșată. Aceasta poate fi temporară, dar, dacă nu este tratată, poate duce la probleme mai grave de vedere.

4.Răni care se vindecă greu: Persoanele cu glicemie ridicată au un risc mai mare de a dezvolta infecții, ceea ce poate încetini procesul de vindecare a rănilor sau al leziunilor cutanate.

5.Mâncărime și infecții frecvente: Mâncărimile, în special în zona genitală, și infecțiile fungice recurente pot fi semne ale unei glicemii ridicate. Zahărul din excesul de sânge poate alimenta creșterea ciupercilor și bacteriilor.

Aceste simptome pot varia de la persoană la persoană, iar unele pot fi mai puțin evidente decât altele. Dacă ai sau observi aceste semne și simptome, este esențial să consulți un medic pentru teste și evaluare. Diagnosticarea și gestionarea diabetului în stadii incipiente pot preveni complicații grave pe termen lung și pot îmbunătăți calitatea vieții tale.

loading...

Add comment