Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ce trebuie să știe copiii noștri despre iubire

Basmele pictează o versiune în nuanțe de trandafir a ceea ce este dragostea, motiv pentru care depinde de noi să ne învățăm copiii despre realitățile iubirii. Copiii ar trebui să știe că dragostea nu implică întotdeauna cavaleri în armuri strălucitoare. De aceea, acest articol privește unele dintre cele mai esențiale mesaje despre iubire pe care ar trebui să le învățăm copiilor noștri.

Abuzul nu este iubire.


Când copiii tăi vin acasă plângând de faptul că sunt tachinați de alți copii, nu le spuneți asta pentru că acei copii înseamnă că aceștia au o înțepenire asupra lor. Lăsându-i să creadă că în felul acesta îi va învăța că abuzul este un semn de iubire și că nu este sănătos.

Respectul este crucial în dragoste.


Copiii ar trebui să știe că respectul și dragostea ar trebui să meargă mână în mână. Ei ar trebui să câștige respect din partea celorlalți și să le dea respect celorlalți. De asemenea, ar trebui învățați că merită respect, la fel ca oricare altă persoană. Dragostea fără respect poate fi toxică.

Iubirea celorlalți nu înseamnă că trebuie să te iubești mai puțin pe tine însuți.


Copiii tăi trebuie să știe că atunci când iubesc pe cineva, nu înseamnă că ar trebui să se jertfească și să se aplece înapoi pentru cei dragi. Sigur, compromisul este important în orice relație, dar nu ar trebui să se iubească pe ei înșiși mai puțin pentru a iubi pe altcineva. Copiii învață acest lucru prin privirea relației părinților lor.

A vă iubi este cel mai important fel de iubire.


Cei mici trebuie să știe diferența dintre a fi egoist și a se iubi pe ei înșiși. În timp ce ar trebui învățați să nu calce pe alții pentru propriul lor beneficiu, ei trebuie să știe și ei să se accepte pentru cine sunt. Ei nu ar trebui să se schimbe singuri pentru a se încadra într-o matriță și a fi iubiți de cineva.

Uneori iubirea nu durează pentru totdeauna.


Comediile romantice pot determina copiii tăi în creștere să creadă că iubirea durează o viață. Dar adevărul este că iubirea este trecătoare și uneori este mai bine să închei o relație și să mergi mai departe. Ei trebuie să înțeleagă că toate momentele petrecute în timp ce erau îndrăgostiți nu au fost o pierdere. Au fost lecții pentru o experiență mai bună în viitor.

Iubirea de lungă durată necesită efort.
Cei mici trebuie să învețe că pentru ca ceva atât de fragil ca dragostea să dureze, trebuie să depună efort. Dacă cineva pe care îl iubesc merită și este dispus să depună la fel de mult efort, dragostea de lungă durată nu este imposibilă.

Uneori cineva pe care îl iubești nu te iubește înapoi.


În calitate de părinți, desigur, încercați tot posibilul să le oferiți copiilor tot ceea ce își doresc și au nevoie. Dar, uneori, lucrurile sunt în afara controlului oricui, iar copiii tăi trebuie să ajungă la condițiile de a nu obține întotdeauna ceea ce își doresc. Dragostea unilaterală poate aduce multe dureri de inimă, dar trebuie să învețe să treacă peste.Experiența va fi mai puțin devastatoare dacă știu deja la ce să se aștepte și știu că veți fi acolo pentru a le susține.

Dragostea ar trebui să te facă o persoană mai bună.


Există multe tipuri de iubire și copiii dvs. trebuie să înțeleagă că merită genul de iubire care îi face o persoană mai bună. Spune-i că iubirea ar trebui să-i încurajeze să aibă un viitor mai luminos și să fie o ființă umană bună.

Dragostea nu este doar curcubeu și fluturi în stomac.

Spre deosebire de ceea ce arată basmele, dragostea nu înseamnă doar lucruri frumoase. Copiii trebuie să fie pregătiți pentru partea mai puțin frumoasă a dragostei, de exemplu, încrederea lor fiind provocată și se confruntă cu cei dragi. Cea mai mare parte a iubirii, în viața reală, nu seamănă cu dragostea din basme.

loading...

Add comment