Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un tânăr din Iași care ridică de la zero locuințe pentru copiii sărmani

Este vorba despre Bogdan Tanasa, un tânăr din Iași, care a rămas impresionat de povestea unei familii cu șase copii din satul Broșteni, care trăiau într-o sărăcie cruntă, părăsiți de mama lor.Pe atunci, bărbatul a lansat un apel disperat pe o rețea de socializare care arăta așa:

„Rog toți prietenii care pot să mă ajute cu ceva, materiale de construcții, orice, termosistem. Haideți, fraților, să facem o faptă bună, să îi ajutăm pe oameni! Nu se poate! Trebuie ajutați!”

Atunci, zeci de voluntari au sărit în ajutorul bărbatului, iar o lună mai târziu tatăl și cu cei șase copii au reușit să se mute într-o casă nouă.Înainte de a le dărui cheile, Bogdan le-a oferit şi o vacanță la munte, deoarece aceștia nu știau cum este să plece din acel sat.

De atunci au trecut aproximativ cinci ani, timp în care Bogdan a construit 24 de case, cele mai multe, pentru familii sărace cu mulți copii. Atunci s-a fondat și asociația „Casa Share”, care schimbă viețile oamenilor.Pentru a putea fi ajutat, există câteva reguli însă: copiii trebuie să meargă la școală și dacă sănătatea le permite, părinții trebuie să participe la construirea sau renovarea casei.Bărbatul spune că mâncarea sau hainele ajută în primă fază, oamenii se bucură foarte mult și cred că viața lor se va schimba de atunci. Însă, pentru a putea să învețe și să ducă un trai decent, ei au nevoie de liniștea și căldura unui cămin adevărat.

„Oamenii, în țara asta, s-au săturat de vorbe. Să vedem cum facem, cum eradicăm sărăcia, să implementăm… Da’ stai așa puțin… Niște case? Niște viitoruri schimbate? Ceva concret, să rămână în urma noastră, când facem?”, se întreabă Bogdan Tănasă.

Împreună, le putem face viitorul mai senin tuturor oamenilor care au nevoie de noi.Cei care vor să ajute în continuare, o pot face contactându-i pe organizatorii proiectului pe casashare.ro.Noi am observat pe site-ul lor că, dacă sunteți persoană fizică sau angajat puteți redirecționa cei 2%. Iar dacă dețineți o firmă puteți redirecționa 20% din impozitul pe profit datorat la stat către Asociația Casa Share.

loading...

Add comment