Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

A trecut un an de când m-am stabilit în Norvegia și iată ce vreau să le spun românilor

Acum un an m-am mutat în Norvegia. Și sincer, anul acesta a fost foarte lung. Într-adevăr lung în unele moduri uimitoare, magice, și într-adevăr lung și în unele moduri mai puțin plăcute.Nu puteam fi mai fericit cu locul în care am ajuns, iar călătoria aici a fost plină de câteva victorii triumfătoare, dar a fost marcată și de o mulțime de lupte și chiar de câteva eșecuri.

Dar există o mulțime de modalități de a ne îmbunătăți viața de zi cu zi.În primul rând cu propriile forțe, iar în al doilea – gratuit.

Mai întâi de toate, să nu ne umplem curțile cu gunoaie e gratuit.
Odată ce s-a făcut reparație la intrare, să avem grijă, să nu pictăm pereții, să nu rupem balustrada – e gratuit.Să nu furăm și să nu spargem lămpile – gratuit.

Dacă vrem să avem casa frumoasă…este gratuit, să nu ne punem termopane la balcon, pentru a le transforma într-o cabină din plastic.Construcțiile arhitecturale ale Norvegiei nu sunt în general destinate pentru a avea geamuri.Este gratuit să arunci ce nu mai ai nevoie la gunoi.

Este gratuit să-ți atârni chiloții la uscat pe un uscător de rufe în balcon, nu la vederea întregului cartier.

Câinele. Să ai un câine în Norvegia este destul de costisitor. Să îl hrănești, să îl îngrijești, să îi cumperi jucării și accesorii te costă destul de mult. Dar să strângi din urma lui fecalele în timp ce ești la plimbare cu el, e gratuit. Pentru asta nu ai nevoie de anumite pungi. Este destul să fii om.

Poate că mă învidiați pentru toate fotografiile pe care le postez pe rețelele de socializare, cu natura și pădurile curate, unde ne plimbăm cu bicileta.Ei bine, să strângi gunoiul în urma unui picnic și să lași natura curată și atractivă nu te costă nimic. E gratuit!

Traficul.Să conduci regulamentar e gratuit.Să cedezi pietonilor trecerea și să nu șicanezi alți conducători în trafic e gratuit.Să îți pui centura de siguranță e gratuit!

Deseori lumea are impresia că oamenii din alte părți ale lumii, precum Norvegia, trăiesc mai mult.Da, poate că și asistența lor medicală este mai dezvoltată decât în România.Dar ăsta nu este principalul motiv.Contează stilul de viață, care este complet accesibil oricârui român.De exemplu, ei nu exagerează cu fumatul și alcoolul.Să bei și să fumezi e scump.Să nu vei și să nu fumezi e gratuit.

Alimentația.Să nu te îngrași e gratuit.Să nu exagerezi cu mâncarea, să ai grijă de calorii, de greutatea ta, să reduci dulciurile și grăsimile și să te asiguri ca în farfuria ta este o cantitate de mâncare sănătoase, este gratuit.

Să te speli cu săpun pe mâini de fiecare dată când intri în casă, e de asemenea gratuit. Să ai grijă de sănătatea ta, deoarece primul lucru care trebuie facut in lupta contra infectiilor este spalatul mainilor.Iar statisticile spun ca aproape jumatate dintre romani nu se spala pe maini defiecare data cand este nevoie.

Și știți ce mai este gratuit? Să taci.Să nu vorbești la telefon în timp ce conduci sau chiar atunci când călătorești în calitate de pasager.Să nu oferi sfaturi, atunci când nimeni nu ți le cere.Să nu bârfești, să nu te bagi în familia altora și să îți dai cu părerea când cineva nu te întreabă nimic.

Cam asta este povestea unei utilizatoare ce s-a mutat din România în Norvegia.Dacă v-a plăcut acest articol și credeți că aveți mai multe sugestii despre cum am putea să ne îmbunătățim noi viața și a celor din jur fără bani, sunteți invitați să le scrieți în comentarii.

Autoare: S. Feldgendler

loading...

Add comment