Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 probleme de căsnicie pe care cuplurile înțelepte le depășesc cu ușurință. Iată care sunt metodele lor

Problemele apar în viețile tuturor cuplurilor.Ele pot fi mari sau mici. Unele cupluri divortează după 2-3 ani de la căsătorie, în timp ce altele trăiesc fericite împreună mai mulți ani. Și nu este doar o chestiune de noroc – există un concept simplu pe care toate cuplurile fericite îl înțeleg: împreună puteți face față oricăror probleme din viața familiei.Iată în continuare o listă de probleme comune pe care chiar și cele mai fericite cupluri le pot întâlni. Și, după cum se dovedește, pot fi ușor rezolvați!

1. Greutatea în plus.


Majoritatea femeilor casatorite castiga o pondere semnificativa dupa nunta lor. Oamenii de știință de la Universitatea din Glasgow au efectuat cercetări și au ajuns la concluzia că cuplurile nou-casatorite câștigă aproximativ 3-5 kilograme în primul an de căsătorie. În general, persoanele căsătorite cântăresc mai mult cu 13 kg în medie, decât cele singure. Foarte des, creșterea în greutate este legată de starea de confort psihologic deoarece partenerii sunt încrezători unul în celălalt și, prin urmare, se lasă să se relaxeze puțin.

Ce e de făcut?
Pierderea greutății împreună este mai ușoară decât s-ar părea, pentru că va exista întotdeauna o persoană de lângă tine, împărtășind un stil de viață mai sănătos.Cu toate acestea, nutriționiștii avertizează că bărbații își pierd greutatea mai repede și pot provoca unele dezamăgiri la femei. Cea mai bună modalitate de a vă întoarce în formă este să călătoriți cu bicicleta, și să mergeți pe jos în timpul serii.

2. Nașterea copiilor duce la o criză financiară.


Nașterea copiilor duce la probleme financiare într-o familie tânără. Sondajele deținute de NerdWallet au arătat că părinții sunt aproape întotdeauna gata să nu aibă copii și nu depind de situația lor financiară. Atât familiile de clasă mijlocie cât și cele cu venituri mici se confruntă cu lipsa banilor.

Ce e de făcut?
Începeți să economisiți bani cu mult înainte de nașterea primului copil și să scăpați de cheltuieli inutile . De exemplu, va fi mai ieftin să cumpărați un cărucior de mâna a doua, un pătuț și haine de la cei mai mari; în timp ce unele lucruri pentru copii, nu sunt necesare să le cumpărați deloc.

3. Conflicte cu soacra.


Relația dintre „nora și soacra” sau „ginerele și soacra” a fost un rol jucat de mai multe ori în anecdote și sitcomuri. Psihologii spun că astfel de relații pot fi destul de dramatice și pot chiar să dăuneze sănătății ambelor părți.Cercetarea organizată în 1954 a arătat că 2/3 de mamici nu erau mulțumiți de soția fiului lor, în timp ce nurrorile aveau o atitudine negativă față de mamele soților lor.Oamenii de știință japonezi au aflat că femeile care trăiesc împreună cu soacrele lor sunt mai susceptibile de a suferi o boală cardiacă ischemică.

Ce e de făcut?
Cel mai bun mod de a evita conflictele cu soacra dvs. este să trăiți separat. Poate că, la început, viața independentă poate fi mai dificilă din punct de vedere financiar, dar merită. Cu toate acestea, dacă nu aveți oportunitatea de a trăi separat, ar trebui să vă folosiți mai bine abilitățile diplomatice și să- i explicați soțului dvs. cât de deranjați sunteți despre dezbaterile cu mama lui.

4. Conflicte pe tema banilor.


Potrivit statisticilor , unul dintre primele motive pentru un divorț sunt conflictele asupra banilor. După nuntă, finanțele personale se îmbină și devin stresante pentru mulți – mai ales dacă unul dintre soți câștigă mai mult decât celălalt.

Ce e de făcut?
Experții financiari recomandă discutarea deschisă a problemelor financiare, fără nici o timiditate. Trebuie să setați priorități: familia dvs. va economisi bani sau o va investi? Vrei să faci o reparație sau să mergi într-o vacanță anul viitor? Răspunsul la astfel de întrebări vă va ajuta să stabiliți strategia financiară a familiei dvs. pentru mulți ani înainte.

5. Te superi pe obiceiurile partenerului tău.


După câteva luni de viață împreună, unele obiceiuri ale celei de-a doua jumătăți pot să te enerveze. Psihologii sunt siguri că se întâmplă cu multe cupluri și nu înseamnă neaparat că dragostea s-a terminat. În mod surprinzător, acele obiceiuri care te-au atras în primul rând pe partenerul tău pot începe să te enerveze după ceva timp. O dragoste pentru sport, o pasiune pentru lectură, popularitate printre prieteni – toate acestea sunt pe lista celor mai enervante obiceiuri.

Ce e de făcut?
Acceptați-le. Rețineți-vă că obiceiurile partenerului dvs. îl fac atât de unic. La urma urmei, te-ai îndrăgostit de această persoană parțial din cauza acestor obiceiuri. Dacă vă deranjează adesea din cauza unor lucruri mici, acordați mai multă atenție muncii și prietenilor dvs.

6. Să uităm date importante.


Atenția unui partener vă poate face să vă simțiți trist, deoarece uneori este percepută ca o insultă personală.Cum poate uita iubitul tău ziua ta de naștere, ziua nunții, ziua nașterii bunicii tale minunate sau ziua primului vostru sărut? Se pare că oamenii chiar și cei perfecți uită lucruri importante.De asemenea, poate fi faptul că acele date nu sunt de fapt semnificative pentru soțul / soția, deoarece cel mai important lucru din viața lor este relația dvs. și nu semne pe calendar.

Ce e de făcut?
Amintiți partenerul dvs. despre datele și evenimentele importante din viața familiei. Vă va ajuta să evitați dezamăgirea și partenerul dvs. nu se va simți rușinos pentru absența lor.

7. Plictiseala.


Primul an de căsătorie nu arată întotdeauna ca o lună de miere magică. Mai devreme sau mai târziu, în ciuda așteptărilor, numărului de flori, serile romantice și conversațiile flirtante încep să scadă, lăsând partenerilor o rutină plictisitoare. Această dezamăgire poate fi explicată prin creșterea așteptărilor ambilor parteneri, precum și prin lipsa experienței de viață. Cu toate acestea, majoritatea cuplurilor reușesc să facă față unor astfel de schimbări în relația lor.

Ce e de făcut?
Prioritățile persoanelor căsătorite diferă de cele care sunt îndrăgostite recent – acum aveți o gospodărie comună, un cred și, probabil, copii.Datorită acestor lucruri, soții trebuie să discute despre o întâlnire romantică sau să organizeze alte evenimente luminoase în avans.Planificați să mergeți la întâlniri, la întâlniri romantice sau la filme – vă va ajuta să păstrați acea scânteie în relația voastră.

8. Se uită la alte femei.


Partenerul dvs. a început să-și manifeste interesul față de altcineva? Ar trebui să fie un motiv pentru un scandal nebun sau ar trebui ca astfel de acțiuni să treacă neobservate? Nu există un singur răspuns la această întrebare. Unii oameni susțin că sentimentul îngrijorat de partenerul dvs. privitor la alte femei este problema persoanei care este îngrijorată, în timp ce alți oameni sunt siguri că este un semn al unei crize viitoare într-o relație. Mulți bărbați au o opinie diferită, ei nu văd nimic rău în aspectul evaluativ și susțin că acestea nu au nimic de-a face cu dorința de a-și înșela soțiile.

Ce e de făcut?
Nu păstrați tăcerea și informați-vă partenerul despre nemulțumirea dvs. Poate că într-adevăr nu s-a gândit la nimic rău și motivul stă în propriul tău îndoială de sine.

9. Prieteni răuvoitori.
Foarte des, prietenii fiecărui partener nu sunt bineveniți în noua familie. Într-o nouă căsătorie, s-ar părea că prietenii ocupă prea mult spațiu în viața familiei și că influențează partenerul într-un mod rău.

Ce e de făcut?
Nu critica personalitatea unui prieten care este neplăcut pentru dvs. – critica acțiunile.Încercați să deveniți prietenul lor sau cel puțin încercați să vă schimbați atitudinea față de ei; rețineți că o primă impresie poate fi adesea greșită.

10. Aveți regimuri de dormit diferite.
În anii ’70, oamenii de știință au învățat despre ritmurile circadiene și au descoperit că erau așa-zisii larki care se trezesc devreme dimineața, activi și plini de energie. În schimb, au existat și bufnițe care erau mai active seara. Ce se întâmplă dacă reprezentanții acestor două grupuri decid să creeze o familie? Această unire poate provoca unele inconveniente și poate fi chiar rău pentru sănătatea cuiva.

Ce e de făcut?
Diferitele ritmuri biologice nu perturbă o căsnicie fericită în nici un fel, atât timp cât ambii oameni pot reuși să găsească un compromis. De exemplu, în timp ce soțul / soția se culcă , puteți face multe sarcini care vor fi benefice pentru familie.

loading...

Add comment