Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Unii oameni își iubesc animalele de companie mai mult decât iubesc alți oameni, potrivit unui studiu

Cu siguranta stii pe cineva care empatizează cu câinii sau pisicile lor mai mult decât cu alți oameni, dar care este cauza acestui paradox? Cercetătorii de la Universitatea din Northeastern au dorit să adâncească motivele din spatele acestui fenomen și au făcut un studiu și au descoperti că unii oameni apreciază și simt mai multă compasiune pentru câini decât pentru alte ființe umane.Noi am investigat un pic mai mult despre ceea ce acești cercetători au avut de spus despre această chestiune.Vom împărtăși acest lucru cu dvs. astfel încât să înțelegeți dragostea pe care o simțiți pentru animalul dvs. de companie.

Cum arată studiul?


Studiul , publicat în revista Society and Animals , a fost realizat de cercetătorii Jack Levin și Arnold Arluke . Ei vroiau să înțeleagă de ce unii se ocupă mai mult de câini decât de ceilalți oameni.Experimentul s-a concentrat pe testarea faptului dacă oamenii au fost mai mult afectați de abuzul animalelor sau de cel al unei alte persoane.Conform unei teorii, vârsta victimei ar avea o influență majoră asupra deciziei participanților la studiu. Cu toate acestea, examinatorii au fost surprinși să descopere că specia a fost, de asemenea, un factor determinant pentru reacția la abuz.

Metoda pe care au folosit-o?


Pentru a înțelege acest fenomen, 240 de elevi au fost rugați să-și manifeste nivelul de empatie în situații neobișnuite, cum ar fi un adult sau un copil bătut aspru cu o bâtă de baseball sau cu un câine adult, de asemenea abuzat. Aceste scenarii au fost „raportate” în știri false. Cei care au participat la studiu, au arătat mai multă compasiune către căinele adult.

De ce oamenii își apreciază mai mult animalele de companie?


Autorii studiului arată că oamenii tind să fie mai deranjați de animalele care suferă decât de durerea umană. Reacția se schimbă numai atunci când victima abuzului este un copil.Acest lucru se datorează faptului că mulți oameni consideră câinii vulnerabili indiferent de vârsta lor, în timp ce se crede că adulții au capacitatea de a se proteja și de a se apăra. De asemenea, este posibil ca oamenii să vadă câinii ca niște bebeluși sau membri ai familiei lor.

Rezultatele.


Studiul a constatat că vârsta victimei este un factor crucial pentru reacția persoanelor care văd că oamenii sunt abuzați, dar nu pentru câinii sau animalele care sunt maltratate. De asemenea, a arătat că oamenii sunt mai predispuși să manifeste empatie dacă victimele nu se pot apăra.Cu toate acestea, deși mulți oameni au o relație strânsă cu animalele lor de companie și pretind că au o legătură mai profundă cu ei decât alți oameni, nu se poate determina dacă primejdia va fi întotdeauna reacția față de victimele animalelor. Opiniile despre aceste creaturi variază de la o persoană la alta și, la rândul său, rezultatele pot arăta multe contradicții.

loading...

Add comment