Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Învățătorul i-a rugat pe elevi să scrie numele oamenilor pe care îi urăsc…o pildă înțeleaptă

Într-o zi învățătorul i-a rugat pe elevi să scrie pe o foaie numele oamenilor pe care îi urăsc.Aceștia au început să scrie.După ce au terminat de scrie, învățătorul le-a spus ca ziua următoare să aducă la școală fiecare, câte o punguță de roșii, iar numărul lor să corespundă cu numărul numelor de pe lista oamenilor pe care îi urăsc.

Unii elevi au adus 2 roșii, alții câte 3,5 sau chiar 10 roșii.Învățătorul le-a spus să poarte punguțele cu roșii timp de două săptămâni în fiecare zi cu ei la școală.Dar după doar 2-3 zile elevii au început să se plângă de mirosul neplăcut al roșiilor alterate.Elevilor cu mai multe roșii le era mai greu să le poarte pretutindeni.Mirosul era prea strident și prea puternic.Peste o saptămână învățătorul i-a chemat pe elevi și le-a ascultat nemulțumirile, apoi le-a spus:
-Toate aceste lucruri seamănă foarte bine cu ceea ce purtați în inimile voastre, atunci când urâți sau nu vă plac anumiți oameni.Ura ne mănâncă sufletul și ni-l îmbolnăvește.
Așa cum nu puteți să suportați mirosul roșiior alterate după o săptămână, imaginați-vă că așa miroase „aroma” amărăciunii și răutății pe care o purtați zilnic în sufletele și inimile voase atunci când purtați ura pe oameni.

Fiecare inima trebuie sa fie o mica gradina, o gradina care sa fie mereu curățată de buruieni si in care sa creasca plante si flori minunate, ceea ce presupune defapt iertarea persoanelor care v-au supărat până acum.În acest fel veți elibera spațiul lucrurilor într-adevăr bune.O gradina nu este frumoasa atat prin ea insasi, cat prin bucuria pe care o aduce celor care o vad. Viata fiecarui om este o mica gradina in care creste iubirea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, blandetea, bunatatea si alte valori spirituale.

Nu luați totul de la viață! Luați doar ceea ce este mai bun! Sperăm că această pildă să vă inspire mai departe!

loading...

Add comment