Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Măceșele au un efect antiinflamator de 3 ori mai mare decât Paracetamolul

Măceșele au o acțiune antiinflamatoare de 3 ori mai puternică decât cea a Paracetamolului, spune dr. Gheorghe Mencinicopschi în una din cărțile sale recente.Studiile au arătat că pudra de măceșe ușurează durerile de artrită reumatoidă și osteoartrită

Măceșele au o activitate antiinflamatoare comparabilă cu medicamentele.
Știm cu toții că măceșele sunt una din cele mai bune surse de vitamina C și alți antioxidanți cu proprietăți antiinflamatoare, precum polifenoli, izoflavone și antocianini. Conțin de asemenea o doză mare de magneziu. Însă efectul antiinflamator și anti-artritic al măceșelor este atribuit în special unor substanțe galactolipide. Galactolipidele sunt principalele tipuri de grăsimi din membranele celulare.

Studiile au arătat că extractul de măceșe reduce inflamația articulară și previne deteriorarea articulațiilor. Totodată, diminuează producția unor enzime care descompun cartilajul.Potrivit unei recenzii publicate în anul 2012 în jurnalul academic „Australian Family Physician”, pudra de măceșe a demonstrat beneficii clinice în osteoartrită, artrită reumatoidă și boala inflamatorie intestinală.

Pudra de măceșe reduce durerile articulare fără efecte secundare.
Autorii au analizat trei studii de control care au implicat 287 de pacienți. Comparativ cu Aspirina și medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, pudra de măceșe a fost mai eficientă în reducerea durerii, fără să producă efecte secundare, precum ulcer sau probleme de coagulare a sângelui. Suplimentele cu pudră de măceșe au fost testate cu succes pe persoane cu osteoartrită la genunchi, la șold, la mâini, la umăr și la gât. Acesteau au micșorat durerile după 3 luni de tratament. În studiile pe persoane cu artrită reumatoidă, 5 g de pulbere de măceșe pe zi, timp de 6 luni, a îmbunătățit semnificativ capacitatea de a face activități fizice, funcția fizică și calitatea vieții, comparativ cu grupul placebo.

Pudra de măceșe ar putea fi un adjuvant sau chiar un înlocuitor al terapiilor convenționale folosite pentru afecțiunile inflamatorii, precum artrita.Unii medici sunt de părere că măceșele ar putea constitui o alternativă la medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene. Spre deosebire de acestea, măceșul nu subțiază sângele, nici nu lezează stomacul. Inclusiv persoanele cu dureri de spate de mult timp ar putea beneficia de efectele antiinflamatoare ale măceșelor.

Alte beneficii ale măceșelor.
Unele persoane consumă preparate din măceșe sau pulbere de măceșe pentru a-și întări imunitatea și a preveni sau trata răcelile.
Experimentele pe animale au arătat că o băutură cu pulbere de măceșe (40 g) pe zi poate:
reduce nivelul zahărului din sânge
poate proteja împotriva diabetului de tip 2
diminua nivelul colesterolului
reduce tensiunea arterială
reduce riscul bolilor cardiovasculare
remedia obezitatea cauzată de o dietă bogată în grăsimi
proteja împotriva îmbătrânirii pielii

Dr. Mencinicopschi susține că măceșele pot ajuta la prevenirea bolilor cronice și degenerative, mărind totodată speranța de viață. Aceste beneficii sunt atribuite proprietăților lor antioxidante și antiinflamatoare puternice. Măceșele cu cel mai mare conținut de vitamina C sunt cele care cresc în zonele de deal sau în regiunile subalpine.

Doza zilnică recomandată este de 2-2,5 g de pudră de măceșe. Aceasta se adaugă în 150 ml de apă clocotită și se bea ca un ceai. În unele studii pudra a fost amestecată cu suc de mere. Ea poate fi adăugată de asemenea în iaurt, în miere sau alte produse alimentare. La magazinele naturiste se găsesc și capsule cu pudră de măceșe.
Sursa: lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/146882/macesele-au-un-efect-antiinflamator-de-3-ori-mai-mare-decat-paracetamolul/

loading...