Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cacao ajută la tratarea simptomelor comune ale sclerozei multiple

O cercetare nouă, care figurează în Jurnalul de Neurologie, Neurochirurgie și Psihiatrie, constată că o băutură de cacao în fiecare zi timp de 6 săptămâni ajută la combaterea oboselii la persoanele care trăiesc cu scleroză multiplă.

Conform ultimelor estimări, scleroza multiplă este o tulburare autoimună care afectează aproape 1 milion de persoane din Statele Unite și aproximativ 2,5 milioane de persoane din întreaga lume.Scleroza multiplă afectează sistemul nervos central .Simptomele includ adesea slăbiciune musculară, senzații de arsură, amorțeală, durere cronică, echilibru și coordonare slabă, oboseală și dificultăți de concentrare.

De fapt, câte 9 din 10 persoane cu sleroză multiplă au simptome de oboseală, iar simptomul este de obicei dificil de tratat. Studiile mai vechi au sugerat că o doză zilnică de 45 de grame de ciocolată neagră poate îmbunătăți sindromul de oboseală cronică . Ciocolata neagra contine 70-85% cacao.Pe baza acestor constatări anterioare, Shelly Coe, care lucrează în cadrul Departamentului pentru Sport, Științe ale Sănătății și Asistență Socială din cadrul Centrului Oxford Brookes pentru Nutriție și Sănătate din Regatul Unit, și o echipă de oameni de știință au hotărât să examineze dacă cacao va avea aceleași efecte benefice asupra oboselii la persoanele cu scleroză multiplă.

Cacao conține flavonoide , care sunt compuși ai plantelor care se găsesc în mod natural în fructe, legume, vin și ceai. Studiile multiple au sugerat că flavonoidele au avantaje antiinflamatorii, „antidiabetice, anticanceroase și neuroprotectoare”.

În studiul de față, s-au împărțit întâmplător 40 de adulți cu scleroză multiplă și dsimptome de oboseală în două grupuri. Primul grup a primit o ceașcă de băut bogată în flavonoide, constând din lapte de orez și pudră de cacao, în timp ce celălalt grup a băut o versiune cu flavonoide scăzută a acestei băuturi.Fiecare grup a consumat băuturile lor zilnic timp de 6 săptămâni. Cercetatorii au evaluat oboseala participantilor, adica cat de mult timp o persoana poate mentine performanta cognitiva si fizica inainte de a se observa oboseala – la momentul initial, in mijlocul perioadei de studiu si la sfarsit.

Această evaluare a inclus auto-evaluarea subiectivă și utilizarea unui pedometru pentru a monitoriza viteza de mers ale participanților. Cercetătorii au efectuat aceste evaluări la trei puncte diferite în cursul zilei.

Studiul a constatat că cei care au baut versiunea bogata de flavonoide au prezentat o imbunatatire de 45% a oboselii si o crestere de 80% a vitezei de mers pe jos.Participantii la grupul bogat de flavonoide au raportat de asemenea sentimente mai mici de durere, desi cercetatorii nu au masurat obiectiv acest simptom. Realizatorii studiului au concluzionat că o bautura bogată în cacao demonstreaza potentialul de a imbunatati oboseala și tratează simptomele de scleroză multiplă.

loading...

Add comment