Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 lucruri pe care le spun mâinile despre sănătatea ta

După cum probabil ați și observat, mâinile sunt una dintre primele părți ale corpului care prezintă semne de îmbătrânire. Dar ele pot indica, de asemenea, anumite probleme de sănătate. Medicii spun că starea mâinilor tale poate fi rezultatul mai multor schimbări medicale care se întâmplă în altă parte a corpului tău.În continuare am adunat 7 simptome la care trebuie să fiți foarte atenți, pentru a vă menține sănătatea.

1. Palmele roșii.


Doctorii explică faptul că palmele roșii pot fi un semn al problemelor hepatice, mai ales dacă aveți peste 50 de ani. De obicei, roșeața se află în marginea exterioară a palmei. Motivul posibil pentru palmele roșii este o schimbare a echilibrului hormonal care provoacă dilatarea vaselor de sânge. Poliartrita reumatoidă poate fi, de asemenea, un motiv pentru roșeață pe palme.Dacă ați văzut zone roșii pe mâini, trebuie să obțineți sfaturi medicale pentru a afla adevăratul motiv pentru aceasta. Între timp, încercați să treceți la o dietă sănătoasă și să reduceți consumul de alcool.

2. Palme transpirate.


Există mai multe motive posibile pentru transpirațile de palme, cum ar fi stresul, transpirația excesivă sau chiar hiperactivitatea tiroidiană. În cazul hiperhidrozei, care este transpirație excesivă, puteți încerca antiperspirante puternice. Puteți, de asemenea, obține o procedură medicală făcută pentru combaterea hiperhidrozei.Încercați să limitați consumul de alcool și să învățați să vă controlați nivelurile de stres. Dacă nu pare să funcționeze nimic, ar trebui să consultați un medic specialist.

3. Pierderea sensibilității și furnicături.


Uneori ne trezim cu sentimentul că am pierdut sensibilitatea în anumite părți ale corpului nostru și când ne mișcăm, începe să se înțepenească.Arsura este momentul în care nervul are nevoie să se întoarcă la lucru.În unele cazuri, aceste simptome în mâini pot fi un semn al unei probleme mai grave, cum ar fi osteocondroza cervicală, sindromul de tunel carpian, tromboza venoasă a membrelor, leziuni ale plexului brahial, anemie sau diabet. Dacă aveți adesea o pierdere de sensibilitate în mâinile dvs. fără un motiv evident, mergeți și consultați-vă cu medicul dumneavoastră.

4. Mâini uscate.

Cele mai frecvente cauze pentru pielea uscată pe mâini sunt deshidratarea și deficiența de estrogen. Pentru a evita deshidratarea, beți suficientă apă și utilizați creme hidratante pentru mâini. Includeți pește, semințe și nucile în alimentație.

5. Tremuratul mâinilor.


Se știe că agitarea mâinilor poate fi un semn al problemelor grave de sănătate, cum ar fi boala Parkinson. Dacă problema persistă, vă sfătuim să consultați medicul dvs. Între timp, limitați consumul ridicat de cafea și alcool, deoarece pot provoca asta. Alte motive posibile sunt anxietatea și stresul major.

6. Unghii slabe.


Unghiile slabe sau despicate pot fi un simptom al deficitului de zinc . Zincul este foarte important pentru sănătatea noastră, promovează vindecarea rănilor, ajută la divizarea celulelor și întărește sistemul imunitar. Adăugați alimente bogate în zinc în dieta, cum ar fi ovazul, nucile și carnea. Medicii recomanda, de asemenea, luarea zincului ca supliment, daca nivelul acestuia este scazut in organism.

7. Degete împreunate.


Dacă degetele arata împreunate și dezvoltă un capăt bulbos, de obicei există un deficit de oxigen din corpul vostru. Acesta poate fi simptom al unei boli mai grave, cum ar fi cancer pulmonar sau boli de inima. Mergeți și obțineți sfaturi medicale profesionale dacă observați acest lucru.

loading...

Add comment