Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un bunic care suferă de o boală numită „vitilligo” croșetează păpuși pentru copiii suferinzi de acceași boală. „Vreau să se bucure de viață, a fi diferit nu e un lucru rău”

Vitiligo este o boală care afectează aproape 3 milioane de brazilieni și constă în pierderea culorii pielii în anumite zone ale corpului.Deși există numeroase tratamente pentru combaterea afecțiunii, cel mai dificil aspect de a face față acestei boli este prejudecățile altor persoane față de cei care suferă de ea.Din această cauză, domnul João,un bunic în vârstă de 64 de ani care suferă boala vitiligo, a decis să folosească arta croșetului pentru a crește bucuria și a îmbunătăți stima de sine a copiilor cu vitiligo.

Cum a început totul?


João Stanganelli a început să prezinte semne de vitiligo la vârsta de 38 de ani. A lucrat în industria gastronomiei, dar, din cauza unei probleme cardiace, viața sa s-a schimbat radical anul trecut.

Nu a mai putut lucra în industria gastronomiei. Dar, cu toate acestea, João nu a permis acestui obstacol să pună limite vieții sale. El a decis să dezvolte un hobby pentru a-și păstra mintea sănătoasă, activă și fericită. Și așa, împreună cu soția sa Marilena, a decis să învețe să croșeteze.

El a mărturisit că nu a fost o sarcină ușoară șila un moment dat s-a gândit chiar să renunțe, dar a decis să persevereze. După 5 zile, își croise deja prima păpușă, iar acest lucru l-a ambiționat tot mai tare.

 

Aceasta nu este o activitate care să se potrivească tuturor, deoarece poate provoca răni pe degete, așa cum a explicat João, și care irită unii oameni. Cu toate acestea, după ce te-ai obișnuit cu asta, nu vrei să te oprești.El a spus că ideea sa originală era să facă păpuși pentru nepoata sa și că a vrut să facă ceva destul de special, pentru ca ea să-și amintească întotdeauna de el.

El a decis să tricoteze o păpușă cu vitiligo și astfel s-a născut Vitilinda, o păpușă drăguță, cu pete și piele neuniformă.După succesul lui Vitilinda, João a decis să facă tot mai multe păpuși.A creat păpuși în scaun cu rotile,promovând în continuare ideea de acceptare de sine și toată lumea s-a îndrăgostit de ele, ceea ce a făcut ca munca sa să fie și mai plină de satisfacții.

Cel mai important obiectiv pentru João este îmbunătățirea stimei de sine a celor mici care trăiesc cu această afecțiune a pielii și să-i înveselească. Știind că cineva deține și își valorizează piesele sale de artă, îl inspiră și îl motivează să-și dezvolte abilitățile în fiecare zi.

În cadrul interviurilor sale, el împărtășește întotdeauna următorul mesaj:”Vreau să se bucure de viață, a fi diferit nu e un lucru rău.”

loading...

Add comment