Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

20 lecții de viață esențiale oferite de Buddha, cel mai calm om de pe pământ

Înțelepciunea fără sfârșit a lui Buddha este relevantă și astăzi, predată acum 2.500 de ani. Buddha a învățat oamenii cum să trăiască o viață etică, să vă liniștească mintea și să experimentați cea mai profundă pace spirituală. Învățăturile sale s-au răspândit peste tot în lume în aproape fiecare țară.nul dintre mesajele principale ale lui Buddha a fost bunătatea și compasiunea față de toate ființele.Învățăturile sale au fost oferite lumii pentru a ajuta toate ființele să trăiască o viață fericită și să depășească suferința obișnuită care vine pe parcursul vieții. Buddha a fost un lider spiritual si totodata fondatorul Budismului.

Există atât de multe lecții frumoase, puternice și de schimbare a vieții pe care le-am învățat de la studierea budismului și de la citirea multor citate ale lui Buddha. Și astăzi vream să le împărtășim împreună cu dvs. 20 dintre aceste lecții de viață esențiale.

1. ”Dragostea vindecă toate lucrurile.Ura nu încetează prin ură, ci numai prin dragoste; aceasta este regula veșnică.”

2. „Trăiește azi pentru că ieri s-a dus, iar mâine poate să nu vină.”

3. „Un om nu este numit înțelept pentru că vorbește și vorbește din nou; dar dacă el este pașnic, iubitor și neînfricat atunci el este în adevăr numit înțelept. ”

4. „Nu locuiți în trecut, nu visezi la viitor, concentrează mintea asupra momentului prezent.”

5. „Secretul sănătății, atât pentru minte, cât și pentru trup, nu este să plângem pentru trecut, nici să ne îngrijorăm viitorul, ci să trăim acum cu înțelepciune și seriozitate momentul prezent”.

6. ”Calea nu este pe cer. Calea este în inimă.”

7. ”Cuvintele au puterea atât de a răni cât și de a se vindeca.Cuvintele au puterea de a distruge și de a vindeca. Atunci când cuvintele sunt adevărate și amabile, ele pot schimba lumea noastră.”

8. ”Daca un om vorbeste sau se poarta in urma unui gand rau, durerea il va urmari. Dar daca vorbeste sau se poarta in urma unui gand pur, fericirea il va urma ca o umbra care nu il paraseste niciodata.”

9. ”Pentru a intelege totul trebuie sa ierti totul.”

10. „Aveți compasiune pentru toate ființele, bogate și sărace; fiecare are suferința lor. Unii suferă prea mult, alții prea puțin.”

11. „Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am crezut: este fondat pe gândurile noastre și alcătuit din gândurile noastre. Dacă un om vorbește sau acționează cu un gând rău, suferința îl urmărește pe măsură ce roata urmărește copita fiarei care trage căruța …. Dacă un om vorbește sau acționează cu un gând bun, fericirea îl urmărește ca o umbră care nu-l părăsește niciodată „.

12. „Întregul secret al existenței este să nu ai frică. Nu vă temeți niciodată ce va fi cu voi, nu depindeți de nimeni. Numai în momentul în care respingeți orice ajutor, vă eliberați. ”

13. ”Viata este dificila, dar sa-ti spun ceva: In momentul in care accepti acest adevar, ea devine usoara.”

14. „Trei lucruri nu pot fi ascunse de mult: soarele, luna și adevărul”.

15. ”Nici focul nici vantul, nici nasterea nici moartea nu pot sterge faptele noastre bune!”

16. ”Nimeni nu merită mai multă dragoste decât tine însuți.”

17. „Așa cum o lumanare nu poate arde fără foc, oamenii nu pot trăi fără o viață spirituală”.

18. „Un prieten nesăbuit și rău este mai de temut decât o bestie sălbatică; o fiară sălbatică îți poate răni trupul, dar un prieten rău îți va răni mintea „.

19. „În cer, nu există nici o distincție între est și vest; oamenii creează distincții din propria lor minte și apoi cred că sunt adevărate „.

20. „Nu există cale spre fericire: fericirea este calea.”

loading...

Add comment