Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Două românce construiesc primul spital pentru copiii cu cancer

Este vorba de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, cele două românce care vor să construiască un spital de la zero, și nu unul oarecare, ci unul pentru copiii bolnavi de cancer. 200.000 de români au donat bani și au venit în ajutorul copiilor bolnavi de această boală cumplită.

Cele două au fondat și o asociație numită „Dăruiește viață”, iar acum vor să construiască un spital. Amândouă sunt femei puternice, care au decis că și oamenii obișnuiți pot face ceva pentru a-i ajuta pe cei din jur, în cazul lor pe copiii bolnavi de cancer. Povestea lor a început de la un singur mail trimis Oanei de o mamă care avea băiatul bolnav de leucemie. Oana a trimis mailul lui Carmen și a întrebat-o dacă se poate face ceva, în afara unei sute de lei pe care fiecare putea să o dea.Oana a reacționat pentru că era, la rândul ei, mamă de băiat, s-a gândit la acea femeie că trece prin momente cumplite.Din păcate, în cele din urmă, băiatul s-a stins, dar femeile au continuat să lupte

Cele două femei sunt foarte optimiste și cred că orice lucru poate fi realizat dacă îți dorești cu adevărat. Carmen și Oana continuă să creadă și să facă, iar perseverența lor dă rezultate.

″Ştii ce mi se pare mie extraordinar în povestea asta? Ca nişte sute de mii de oameni au venit alături de noi. Şi îmi aduc aminte de o situaţia asta foarte clară: descarcam cărămizi din mână în mână…şi pentru mine asta înseamnă comunitate. Cărămidă aia pe care o pui…îmi vine să plâng…aşa văd eu spitalul ăsta. Nişte sute mii de oameni care pun acolo cărămizi, mi se pare cel mai extraordinar lucru”, spune Oana.

Campania lor se numeşte „Bursa de fericire – Noi facem un spital” și acceptă în continuare donații.Ele doresc să schimbe destinul copiilor bolnavi de cancer din România, deoarece viața copiilor atârnă de un fir de păr.

Poza de profil este preluată de pe site-ul: imagenesmi.com

loading...

Add comment