Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Tren cu 32 de vagoane pline cu pădure defrișată. Aici e casa urșilor care ies pe străzi după hrană!

Încet, dar sigur, ne „strângem singuri de gât”, ne vindem aerul curat, oxigenul produs de copaci, acest „aur verde” al ţării noastre. În aceste condiţii, în câţiva ani România va deveni un semi-deşert.

Afacerile cu lemn, în special afacerile ilegale, prosperă pe zi ce trece. Hectare întregi de pădure sunt defrişate zilnic, mare parte a lemnului luând calea exportului.

Multe dintre ţările din vestul Europei se alimentează cu materie lemnoasă de la noi. Pentru că la noi legea este permisivă şi nici nu se prea aplică. Mare parte a lemnului exportat trece prin judeţul nostru.

Un arădean a reuşit să filmeze, de pe podul de la Grădişte, o locomotivă care trage zeci de vagoane pline cu lemn. Cel mai probabil, trenul respectiv a luat calea exportului, ieşind din ţară pe la frontiera feroviară Curtici.

Cinci miliarde de euro. Atât au câştigat, în ultimii 27 de ani, hoţii care au ras de pe faţa pământului păduri întregi din România. Au furat 80 de milioane de metri cubi de lemn, iar efectele le vedem în fiecare an – inundaţii şi alunecări de teren. Cum autorităţile par depăşite sau impasibile în faţa fenomenului, se mulţumesc să publice statistici din care reiese că se taie mai puţini copaci.

Volumul de masă lemnoasă recoltată a crescut cu 6,3% faţă de anul precedent, fiind tăiate 181.567 de hectare de pădure, din care 3.435 de hectare tăieri rase, însă fondul forestier național a crescut la 6,58 milioane de hectare, arată datele centralizate de Institutul Național de Statistică – INS.

Strict statistic vorbind, din cifrele arătate mai sus reiese că în fiecare zi din cele 365 ale anului au fost tăiate – în medie – 497,4 hectare de pădure, din care 9,4 hectare au fost tăiate la ras.

De mai bine de 25 de ani de la căderea comunismului în 1989, gestionarea animalelor sălbatice a fost lăsată sutelor de asociații regionale de vânătoare. În fiecare an, asociațiile ar prezenta un număr total de urși în zona lor, precum și un număr pentru cei considerați a fi periculoși pentru oameni.

În fiecare minut, Terra pierde 10 hectare de pădure!

Viteza cu care pădurile planetei sunt tăiate este într-o continuă accelerare, anual fiind despădurite 6,4 milioane de hectare, anunţă un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Sursa: http://stiristul.com/tren-cu-32-de-vagoane-pline-cu-padure-defrisata-aici-e-casa-ursilor-care-ies-pe-strazi-printre-oameni-dupa-hrana/

loading...

Add comment