Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Într-o țară în care fiecare și-ar fi făcut treaba, am fi avut și spitale, și autostrăzi, și Catedrală

Florin Negruțiu, realizator TV și jurnalist în același timp a scris într-un editorial câteva lucruri foarte adevărate. El a spus că, această catedrală a neamului, din București, este o fotografie ce ne ilustrează România la 100 de ani de existență. Suntem o țară care construiește puțin, dar se ceartă mult. Suntem o țară care speră mult și reușește puțin. De aceea, într-o astfel de țară multă lume spune despre această construcție că este un miracol dumnezeiesc. Ei bine, nici chiar așa. Prin această clădire, Biserica mai spală rușinea României la Centenar.

Să fim sinceri. Câți dintre noi nu și-ar fi dorit să sărbătorim inaugurarea unei autostrăzi de Ziua Unirii? Dar nu e nimeni în stare de așa ceva. Cine să fie? Cei care ne conduc țara sunt preocupați de grațieri, de ordonanțe de urgență și de demolarea țării.

Dacă stăm să ne gândim bine, această catedrala va fi de acum înainte un punct de atracție turistică pentru orașul București. Cum în toate orașele mari ale lumii există câte o catedrală, pe care să o vizităm, să o fotografiem atunci când plecăm în vacanțe, de acum există așa ceva și în capitală. Cât de curând va exista și în Cluj, deoarece și acolo se construiește de câțiva ani, fie din donațiile oamenilor, fie din banii statului, o biserică de mari dimensiuni. Până și amplasarea Catedralei din București este cea mai bună dintre toate variantele propuse.

Să nu uităm că, într-o țară în care fiecare instituție și-ar fi făcut treaba corect, am fi avut și noi spitale moderne, autostrăzi și Catedrală.Dar noi nu avem decât catedrală.O catedrala care a costat 121 de milioane de euro. Stați pentru un minut și gândiți-vă ce ar fi putut face statul cu acești bani care au fost investiți în aceasta catedrală.Ei bine, e prea tărziu oricum să ne mai gândim.

loading...

Add comment