Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Semne premergătoare accidentelor vasculare cerebrale care nu trebuie ignorate

Accidentul vascular cerebral este o cauză comună de deces în zilele noastre.Învățarea semnalelor de avertizare a unui accident vascular cerebral este esențială pentru reducerea la minim a consecințelor acestui eveniment care pune viața în pericol.Persoanele cu vârsta peste 55 de ani prezintă un risc mai mare de accident vascular cerebral, iar acest risc crește odată cu îmbătrânirea pacientului.Barbatii, precum si persoanele diagnosticate cu diabet sau boli de inima au, de asemenea, un risc mai mare.

Accidentele vasculare cerebrale se întâmplă atunci când un vas de sânge care aduce oxigen în creier este fie blocat (atac ischemic), fie explozii deschise (accident vascular cerebral hemoragic). Lipsa oxigenului ucide celulele creierului pe care acest vas de sânge le servește, iar partea din organism, care controlează celulele creierului, nu mai funcționează.Cunoscând semnele unui accident vascular cerebral vă pot ajuta să obțineți un tratament rapid și poate chiar să evitați un accident vascular cerebral.Din fericire, ele sunt destul de ușor de învățat și de identificat.

Dificultate de vorbire. Persoana va avea probleme în a vorbi. Vorbirea va suna neplacută, sau cuvintele vor fi greu de înțeles. Când vi se cere să repetați o propoziție simplă cum ar fi „Cerul este albastru”, persoana va avea probleme în a repeta corect.

Amorțeli sau slăbiciuni ale feței, brațului sau piciorului, situate pe o parte a corpului. Deoarece creierul nostru controlează fiecare parte a corpului dintr-o emisferă diferită, un accident vascular cerebral afectează de obicei jumătate din corp.

Confuzie sau probleme de înțelegere. Dacă vă simțiți brusc confuz și aveți probleme în a înțelege lucruri pe care de obicei nu aveți probleme de gestionare, ar putea fi un semn de accident vascular cerebral.

Sudic amețeli, tulburări de mers, pierderea echilibrului sau coordonare. Cuvântul cheie este brusc: un moment în care sunteți bine, în al doilea rând vă simțiți amețit sau aveți probleme în a vă menține echilibrul. Acesta este un alt semn că creierul dvs. este afectat de ceva.

Cefalee bruscă și severă, fără o cauză evidentă. Un accident vascular cerebral poate provoca o durere de cap bruscă, foarte proastă, care nu pare a fi legată de declanșarea obișnuită a cefaleei.

Văd probleme în unul sau ambii ochi. Un accident vascular cerebral poate afecta zona creierului care gestionează vederea. O pierdere bruscă a vederii este un alt semn de accident vascular cerebral.

Dacă observați oricare dintre simptomele de mai sus, sunați imediat la 911. Cu cat obtineti mai repede ajutor medical, cu atat sansele sunt mai mari de a evita invaliditati majore sau chiar deces.

loading...

Add comment