Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
alimente-care-curata-arterele

Alimente care desfundă arterele în mod natural și susțin sănătatea inimii

Bolile de inimă reprezintă unul din patru decese, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.Arterele sunt vasele de sânge care transportă sânge bogat în oxigen de la inimă către diferite țesuturi din organism.Atunci când arterele sunt înfundate sau blocate pot duce la probleme mai grave, cum ar fi atac de cord, accident vascular cerebral și alte boli cardiovasculare.Ce se poate face pentru a menține arterele sănătoase? Ei bine, există câteva alimente care pot fi folosite ca remediu natural pentru desfundarea arterelor.

 1. Avocado.
  Avocado ajută la reducerea colesterolului „rău” și la creșterea „colesterolului bun” care ajută la curățarea arterelor.Avocado este o sursă de vitamina E și un aliment preferat de multă lume la micul dejun, combinat cu ou.
 2. Spanac.
  Spanacul este plin de potasiu, acid folic și fibre, care ajută la scăderea tensiunii arteriale și previne blocarea arterelor.Acidul folic joacă un rol cheie în sănătatea cardiovasculară.Nu contează dacă este consumat crud sau gătit, beneficiile sunt aceleași.
 3. Ciocolata neagră.
  Ciocolata neagră este o sursă puternică de compuși polifenoli, în special flavanoli de cacao, care s-a dovedit că ajută la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea fluxului sanguin și prevenirea formării cheagurilor de sânge.Este de preferat să alegeți o ciocolată neagră fără zahăr, cu 70% cacao sau chiar mai mare.
 4. Scorțișoara.
  Scorțișoara este un condiment foarte popular pentru prăjituri.Dar pe lângă aroma sa plăcută, are și beneficii pentru sănătate.Scorțișoara este plină de antioxidanți care îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară prin protejarea sângelui de oxidare.
 5. Pește gras.
  Din categoria peștilor grași fac parte somonul, macroul, sardinele, tonul și heringul.Și când spunem pești grași ne referim la faptul că aceștia sunt bogați în grăsimi sănătoase, care pot ajuta la curățarea arterelor.Acizii grași Omega-3 ajută la creșterea colesterolului „bun”, reducând în același timp nivelul trigliceridelor, scăzând inflamația vaselor de sânge și formarea de cheaguri de sânge în artere și pot chiar scădea tensiunea arterială.
 6. Usturoi.
  Usturoiul consumat pe o perioadă prelungită este eficient în reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului LDL rău.

Alimentele enumerate mai sus pot oferi arterelor tale un sprijin suplimentar, susținând nivelurile sănătoase de colesterol, reducând inflamația și multe altele.Efectuarea acestor modificări în dietă poate îmbunătăți sănătatea generală și poate preveni blocarea arterelor.Și să nu uităm faptul că aceste alimente sunt și gustoase, pe lângă că sunt sănătoase.

loading...

Add comment