Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 Motive minunate pentru care ar trebui să oferim îmbrățișări mai des

Terapia cu îmbrățisări este cu siguranta un mod puternic de vindecare.Cercetările arată că îmbrățișarea este extrem de eficientă la vindecarea bolilor, a singurătății, a depresiei, a anxietății și a stresului.Un citat foarte vechi spune ca „Imbratisarile au fost inventate pentru a arata oamenilor ca ii iubesti fara sa spui nimic.” Cercetările arată o îmbrățișare corectă adâncă, în care inimile se presează împreună, vă pot ajuta în următoarele moduri:

1. Atingerea din timpul unei îmbrățișări ridică încrederea și un sentiment de siguranță. Acest lucru ajută la comunicarea deschisă și onestă.

2. Îmbrățișările pot spori instantaneu nivelurile de oxitocină, care vindecă sentimente de singurătate, izolare și furie.

3. Ținând o îmbrățișare pentru un timp îndelungat, ridică nivelul de serotonină, ridică starea de spirit și creează fericire .

4. Îmbrățișările întăresc sistemul imunitar. Presiunea ușoară asupra sternului și încărcătura emoțională pe care o creează acest lucru activează Chakra Solar Plexus . Aceasta stimulează glanda timus, care reglează și echilibrează producția de celule albe din sânge, care vă mențin sănătoși și lipsiți de boli.

5. Îmbrățișarea sporește stima de sine . Din momentul în care ne-am născut atingerea familiei ne arată că suntem iubiți și speciali. Asociațiile de auto-valoare și senzațiile tactile de la începutul anilor sunt încorporate încă în sistemul nostru nervos ca adulți. Îmbrățisările primite de la mamă și tată în timpul creșterii rămân imprimate la nivel celular. Prin urmare, îmbrățișările ne conectează la capacitatea noastră de a ne iubi pe sine insuși.

6. Îmbrățișarea relaxează mușchii și elibereaza tensiune in corp. Îmbrățișările pot lua durerea; ele calmează durerile prin creșterea circulației în țesuturile moi.

7. Îmbrățisările echilibrează sistemul nervos. Răspunsul galvan al pielii la o persoană care primește și o îmbrățișează arată o schimbare a conductivității pielii. Efectul în umiditate și electricitate în piele sugerează o stare mai echilibrată a sistemului nervos – parasimpatic.

8. Ele ne învață cum să dăm și să primim. Există o valoare egală în primirea și recepția la căldură, la dăruire și împărtășire. Îmbrățișările ne educă modul în care dragostea curge în ambele sensuri.

9. Îmbrățișările sunt la fel de importante ca meditația și râsul. Ne învață să renunțăm și să fim prezenți în acest moment. Ei ne încurajează să curgăm cu energia vieții. Îmbrățișările vă scot din modelele dvs. de gândire circulară și vă conectează cu inima, cu sentimentele și cu respirația.

10. Îmbrățișarile incetinesc procesul de imbatranire.
Prin reducerea nivelului de stres si combaterea proceselor inflamatorii, imbratisarea face ca mecanismele naturale de imbatranire din corpul nostru „sa curga” intr-un ritm mai lent.

loading...

Add comment