Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Sfatul psihologilor: „încetează să-ți mai pese de ce cred ceilalți oameni despre tine”

Cu toții dorim să fim plăcuți și apreciați pentru multele noastre talente, inteligența noastră feroce, natura noastră bună, personalitatea noastră spumantă. De foarte multe ori dai importanță părerile societății despre ceea ce faci. Așteptând de fiecare dată să primești o apreciere de la cei din jur, te vei pierde într-o bună zi.

Atunci când dăm puterea noastră altora și permitem ca impresiile lor să devină modul în care am perceput, pierdem pe cine suntem cu adevărat. Singura realitate pe care o putem vedea este cum credem că alții ne văd. Iată în continuare câteva sfaturi pentru a elimina grija despre ce gândesc alții despre dvs. și cum să faci să nu-ți mai pese.

1. Concentrați-vă asupra a ceea ce contează. Când vă concentrați asupra a ceea ce este important, vă gândiți mai puțin la rolul dvs. individual și mai mult la imaginea mai mare.

2. Amintiți-vă, majoritatea oamenilor nu acordă multă atenție. Oamenii petrec mai mult timp gândindu-se la ei înșiși decât să se gândească la alții Dacă exprimă o opinie despre viața ta, probabil că nu este ceva pe care ei l-au gândit mult, ci doar un gând trecător.

3. Păstrați perspectiva. Opinia unei alte persoane nu se bazează adesea pe credințele și comportamentul dvs., ci pe propria lor opinie. Ceea ce este bun pentru ei poate fi teribil pentru tine sau invers. Fii cine vrei să fii din perspectiva ta.

4. Tu știi cel mai bine. Nimeni altcineva nu-ți trăiește viața. S-ar putea să aibă opinii sau idei, dar singura persoană care știe ce este mai bine pentru tine ești tu. Și asta înseamnă că trebuie să înveți despre tine însuți prin greșelile și eșecurile tale.

5. Nu încercați să mulțumiți pe toată lumea. Este imposibil să trăiți până la așteptările tuturor, așa că nu vă ardeți în încercarea de a face acest lucru. Te rog și lasă restul să cadă unde pot. Unii oameni vă pot displace. Asta e ok.

6. Opinia se schimbă întotdeauna. Nu permiteți niciodată părerea celorlalți să se adânce, deoarece oamenii se pot schimba la un moment dat. Dacă ați suprainvestit într-o opinie anterioară, aceasta vă poate lăsa în râs când persoana își schimbă mintea.

7. Semănați ceea ce doriți să culegeți . Viața este un ecou; ceea ce trimiteți se întoarce. Prea multă îngrijorare cu privire la ceea ce gândesc ceilalți despre tine poate deveni o profeție care se auto-împlinise și care în cele din urmă guvernează comportamentul și gândurile tale.

8. Concentrați-vă asupra momentului. Când vă îngrijorați de ceea ce spun sau gândesc ceilalți oameni, aveți tendința de a pierde câteva momente prezente foarte importante. Dimpotrivă, atunci când vă concentrați cu adevărat asupra momentului prezent, aveți tendința să nu vă faceți griji cu privire la ceea ce va veni mai târziu – inclusiv judecarea. Acceptați-vă pentru cine sunteți și fiți prezenți în acest moment.

9. Viața e prea scurtă. Linia de jos este că avem într-adevăr această viață scurtă. Chiar vrei să petreci chiar și câteva momente prețioase din acel moment îngrijorându-te ce gândesc ceilalți? Să trăiești o viață în care alții să-ți spună ce vrei? Sau ar trebui să decidem singuri cine suntem și ce vrem și cum intenționăm să-l obțineți?

Trebuie să faci un efort conștient pentru a lasa ceea ce cred ceilalți oameni. Este o abilitate care trebuie practicată, ca și meditația. Dar, odată ce înțelegi cu adevărat cum să renunți, vei vedea lumea ca fiind cu totul altfel.

loading...

Add comment