Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
psalmul 142

Când se citește psalmul 142, cea mai puternică rugăciune pentru tămăduirea sufletelor rănite.

Din cele mai vechi timpuri, Psalmii au fost folosiți pentru profeții, divinație sau protecție. Unul dintre cei mai cunoscuți și folositori psalmi, cel cu numărul 142, regăsit atât în slujba Utreniei cât și la începutul Acatistelor are efect vindecător asupra rănilor mai vechi, eliberându-vă de deznădejde.

Citirea Psalmilor este recomandată chiar și de unii terapeuți, care consideră că aceasta are efecte benefice în profilaxia degenerativă. Nu de puține ori s-au făcut corelări între Pslami şi vindecare. Terapeuții susțin că unii psalmi, care sunt citiți cel puţin în şapte zile la rând, asociați cu tratamentul medical, pot avea efecte nebănuite asupra persoanelor bolnave de Alzheimer și alte tipuri de demență, Parkinson, Prion sau boli ale neuronului motor.

Sunt, de asemenea, psihologi, care spun că citirea consecventă a Psalmilor sau a altor texte bisericești pot îmbunătăţi climatul psihic al pacienților, având un rol improtant în restabilirea sănătăţii. Mai mult, sunt psihologi care folodesc drept tratament citirea de texte biblice, pe care le rostesc atât pentru spiritualizarea actului medical, dar şi ca o terapie autonomă, cu efecte nebănuite.

Psalmul 142: spune-l și tu!
„Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea, întru credincioșia Ta; auzi-mă, întru dreptatea Ta. Să nu intri la judecată cu robul Tău, că nimeni din cei vii nu-i drept înaintea Ta. Vrăjmașul prigonește sufletul meu și viață mea o călca în picioare; facutu-m-a să locuiesc în întuneric că morții cei din veacuri.

Mâhnit e duhul în mine și inimă mea încremenită înlăuntrul meu. Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mâinilor Tale m-am gândit. Tins-am către Tine mâinile mele, sufletul meu că un pământ însetoșat. Degrabă auzi-mă, Doamne, că a slăbit duhul meu. Nu-ți întoarce fața Ta de la mine, ca să nu mă asemăn celor ce se pogoară în mormânt. Fă să aud dimineața milă Ta, că la Tine mi-i nădejdea.

Arată-mi calea pe care voi merge, că la Tine am ridicat sufletul meu. Scăpa-mă de vrăjmașii mei, că la Tine alerg, Doamne. Învață-mă să fac voia Ta, că Tu ești Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă povățuiască la pământul dreptății. Pentru numele Tău, Doamne, dăruiește-mi viață. Întru dreptatea Ta scoate din necaz sufletul meu. Fă bunătate de stârpește pe vrăjmașii mei și pierde pe toți cei ce necăjesc sufletul meu, că eu sunt robul Tău.
Amin”

loading...

Add comment