Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
iustin-nicolas-cazacu

Iustin Nicolas,geniul care la doar 7 ani a devenit campion mondial la șah

Iustin Nicolas Cazacu este băiețelul de doar 7 ani din Iași care a devenit campion mondial la șah la categoria sa de vârstă.Micul geniu a început să practice șahul sau denumit în popor și „Jocul minții” încă de la vârsta fragedă de doar 4 ani.Bunicul său a fost cel care i-a prezentat jocul și alături de el a jucat o vreme, până când acesta a încetat din viață.Apoi părinții văzând că Iustin Nicolas are abilități către jocul de șah,au decis să apeleze la antrenori specializați care să-i valorifice potențialul.

Ușor ușor la vârsta de 5 ani el a participat la prima sa competiție, unde a luat locul I cu un punctaj maxim.De atunci, băiețelul a prins gustul competiției și a continuat să participe la competiții tot mai importante.A obținut rezultate foarte bune la Campionate Naționale care s-au ținut la București în luna mai 2021, a câștigat Trofeul Litoralului în luna iulie 2021 la Eforie Nord, în august 2021-Cupa Primăriei Vaslui și a devenit campion național la Șah Blitz.După ce Nicolae a câștigat diferite competiții la categoria sa de vârstă,antrenorul său,Vlad Ungureanu, a făcut o mișcare curajoasă și l-a înscris la turnee open,unde înfruntă adesea adulți.

Pentru Nicolas antrenamentele la șah sunt o bucurie,de aceea micul campion merge de trei ori pe săptămână la un club de profil din Iaşi.Ca orice copil de vârsta lui, iubește să se joace afară cu copiii sau pe calculator, dar nu neglijează școala și șahul.Nicolas visează că va fi medic într-o bună zi, dar în același timp, vrea să devină și un mare șahist.

Jocul de șah este iubit în toată lumea.Este un joc care poate fi practicat la orice vârstă.De fapt, multe școli în prezent încorporează șahul în învățarea zilnică pentru a ajuta copiii să dezvolte abilități de gândire critică și chiar să mărească IQ-ul elevilor Este, fără îndoială cunoscut faptul că șahul implică o provocare intelectuală intensă, care este foarte bună pentru sănătatea minții.Șahul dezvoltă capacitatea de a vedea din perspectiva altcuiva.Jucătorii de șah pricepuți învață să anticipeze mișcările următoare ale adversarului.Totodată, șahul are abilitatea de a exercita empatia și a construi relații sociale sănătoase.S-ar putea să nu fie surprinzător să afli că jucătorii experți de șah au și abilități puternice de memorie. La urma urmei, jocul de șah implică memorarea numeroaselor combinații de mișcări și rezultatele potențiale ale acestora.

loading...

Add comment