Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 Beneficii dovedite ale ciocolatei negre

Ciocolata neagra este incarcata cu substante nutritive care pot afecta in mod pozitiv sanatatea.Făcută din sămânța arborelui de cacao, este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți de pe planetă.Studiile arată că ciocolata neagră vă poate îmbunătăți sănătatea și poate reduce riscul bolilor de inimă.În continuare vom prezenta 7 beneficii pentru sănătate ale ciocolatei negre care sunt susținute de știință.

1. Ciocolata neagră este foarte nutritivă.
Dacă cumpărați ciocolată neagră de calitate cu conținut ridicat de cacao, atunci este de fapt destul de hrănitoare.Conține o cantitate decentă de fibre solubile și este încărcată cu minerale.O tabletă de 100 de grame de ciocolată neagră cu 70-85% cacao conține: 11 grame de fibre, 67% fier din doza zilnică recomandată, 58% magneziu din doza zilnică recomandată, 89% cupru din doza zilnică recomandată, 98% mangan din doza zilnică recomandată și o cantitate mare de potasiu, fosfor, zinc și seleniu. Desigur, 100 de grame reprezintă o cantitate destul de mare și nu ceva ce ar trebui să consumați zilnic.Toate aceste substanțe nutritive vin, de asemenea, cu 600 de calorii și cantități moderate de zahăr.

Din acest motiv, ciocolata neagra trebuie consumata cu moderatie. Grăsimile sunt în cea mai mare parte saturate și mononesaturate, cu cantități mici de grăsimi polinesaturate.De asemenea, conține stimulente ca cafeina și teobromina, dar este puțin probabil să vă păstrați treaz noaptea, deoarece cantitatea de cofeină este foarte mică în comparație cu cafeaua.

2. Este o sursa puternică de antioxidanți.
Unitatea de măsură ce înregistrează activitatea antioxidanților din mâncare au identificat boabele de cacao neprocesate ca fiind printre cele mai eficiente dintre alimentele testate.Ciocolata neagra este incarcata cu compusi organici care sunt activi din punct de vedere biologic si functioneaza ca antioxidanti. Acestea includ polifenoli, flavanoli și catechine, printre altele.

Un studiu a arătat că cacao și ciocolată neagră au avut mai multă activitate antioxidantă, polifenoli și flavanoli decât orice alte fructe testate, care includea afinele și fructele de pădure.

3. Îmbunătățește fluxul sanguin și scade tensiunea arteriale.
Flavanolii din ciocolată neagră pot stimula endoteliul, căptușeala arterelor, pentru a produce oxid nitric. Una dintre funcțiile oxidului nitric este de a transmite semnale arterelor să se relaxeze, ceea ce scade rezistența la fluxul sanguin și, prin urmare, reduce tensiunea arterială.Multe studii controlate arată că cacao și ciocolată neagră pot îmbunătăți fluxul sanguin și scăderea tensiunii arteriale, deși efectele sunt, de obicei, ușoare.

4. Ciocolata neagră crește colesterolul bun (HDL) și protejează colesterolul rău (LDL) de oxidare.
Consumul de ciocolată neagră poate îmbunătăți mai mulți factori de risc importanți pentru bolile de inimă. Într-un studiu controlat, s-a constatat că pulberea de cacao scade semnificativ colesterolul LDL.De asemenea, a crescut HDL și a redus LDL total pentru cei cu colesterol ridicat.

Are sens că cacao scade LDL oxidat. Conține o abundență de antioxidanți puternici care o fac în sânge și protejează lipoproteinele împotriva daunelor oxidative.

5. Ciocolata neagră poate scădea riscul de boli cardiovasculare.
Pe termen lung, aceasta ar trebui să producă mai puțin colesterol pentru a se depune în artere, ducând la un risc mai scăzut de boli de inimă. Într-un studiu efectuat la 470 de bătrâni, s-a constatat că cacao reduce riscul de deces din cauza bolilor de inimă cu o durată de 50% pe o perioadă de 15 ani. Un alt studiu a arătat că consumul de ciocolată de două sau mai multe ori pe săptămână a redus riscul de a avea plăci calcificate în artere cu 32%. Consumul de ciocolată mai rar nu a avut efect .Un alt studiu a arătat că consumul de ciocolată neagră de mai mult de 5 ori pe săptămână a redus riscul bolilor de inimă cu 57% .

6. Ciocolata neagră protejează pielea de soare.
Compușii bioactivi din ciocolată neagră pot fi, de asemenea, excelenți pentru piele.Flavonolii pot proteja împotriva daunelor provocate de soare, pot îmbunătăți fluxul sanguin la nivelul pielii și pot crește densitatea și hidratarea pielii.Dacă vă planificați o vacanță pe plajă, vă recomandăm să vă încărcați cu ciocolată neagră în săptămânile și lunile anterioare.

7. Ciocolata neagră poate îmbunătăți funcția creierului.
Un studiu al voluntarilor sănătoși a arătat că consumul de cacao cu flavanol ridicat timp de cinci zile a îmbunătățit fluxul sanguin către creier.Cacao poate, de asemenea, îmbunătăți în mod semnificativ funcția cognitivă la persoanele în vârstă cu deficiențe mintale. Poate îmbunătăți fluența verbală și mai mulți factori de risc pentru boală.

loading...

Add comment