Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
dulceata de papadie

Dulceața din flori de păpădie – o rețetă de nota 10 cu aromă incredibilă și gust unic de care nici nu știai.

Papadia este bogată în vitaminele A, B, C și D, precum și în minerale precum fierul, potasiul și zincul. Aceasta are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și detoxifiante. De asemenea, se crede că ajută la îmbunătățirea digestiei și la stimularea sistemului imunitar.

Dulceața de papadie este un deliciu neobișnuit, dar surprinzător de gustos.Iată cum se prepară.

Ingrediente:
400 de flori de papadie
1 kg de zahăr
1 lămâie
1 portocală
1 litru de apă

Mod de preparare:
Culegeți florile de papadie dimineața devreme, când sunt deschise complet. Îndepărtați partea verde a florilor, lăsând doar petalele galbene.
Puneți petalele de papadie într-un vas mare și adăugați apa.
Tăiați lămâia și portocala în felii subțiri și adăugați-le în vas.
Lăsați amestecul să stea peste noapte.
A doua zi, puneți vasul pe foc și adăugați zahărul. Amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 2-3 ore, până când se îngroașă.
Verificați dacă dulceața este gata făcând testul cu farfuria: puneți o picătură de dulceață pe o farfurie rece. Dacă se întărește și nu curge, dulceața este gata.
Puneți dulceața fierbinte în borcane sterilizate, închideți-le ermetic și lăsați-le să se răcească cu capul în jos.

Cu toate acestea, este important să rețineți că, deși dulceața de papadie are beneficii pentru sănătate, aceasta este, de asemenea, foarte bogată în zahăr. Prin urmare, ar trebui consumată cu moderație. De asemenea, asigurați-vă că florile de papadie pe care le folosiți nu au fost tratate cu pesticide sau alte chimicale.

loading...

Add comment