Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un nou studiu spune că spălatul vaselor, măturatul și împăturitul hainelor vă pot prelungi viața

Amintiți-vă din nou zilele în care eram copii, unul dintre lucrurile pe care le-am urât cel mai mult a fost spălarea vaselor sau curățarea camerelor noastre. Nu e de mirare că nu există nimic distractiv sau plăcut în privința treburilor casnice. Și am reușit cumva să evităm aceste activități în copilărie și totul să avem totul în ordinea merelor. Dar acest truc nu mai funcționează de când suntem adulți. Cu toate acestea, suntem siguri că nu veți mai dori să le evitați după ce vă spunem că ștergerea podelei sau îmăturitul hainelor vă poate ajuta să trăiți mai mult.

Iată vestea pe care tocmai am așteptat-o. Se pare că nu mai trebuie să vă epuizați în sala de gimnastică pentru a trăi mai mult. Pentru o bună perioadă, oamenii au crezut că treburile de uz casnic nu erau suficiente pentru a-și menține sănătatea, dar aceasta a fost cauzată de lipsa de informații. Oamenii de stiinta americani au relatat ca chiar si activitatile luminoase cum ar fi hainele pliante sau miscarea podelei pot contribui considerabil la a va ajuta sa traiti mai mult.

Studiul a implicat 6.000 de participanți, numai femei, cu vârsta cuprinsă între 63 și 99 de ani. Au colectat date despre activitatea lor fizică zilnică timp de o săptămână, iar medicii au monitorizat starea lor de sănătate timp de 3 ani.Conform rezultatelor, femeile care au petrecut aproximativ 30 de minute pe activități fizice ușoare cum ar fi împăturitul hainelor au avut un risc de deces de 12% mai mic comparativ cu cei care aproape nu s-au mișcat. Rata mortalității a fost chiar mai scăzută în rândul celor care au participat în mod regulat la 30 de minute de activitate moderată până la viguroasă. Creșterea ratei speranței de viață în acest caz a fost de aproximativ 39%. Cercetatorii au raportat ca rezultatele au fost similare pentru femeile de orice varsta, cultura, si greutatea.

Aceasta este o constatare remarcabilă, deoarece arată că oamenii pot beneficia de beneficii de sănătate, chiar dacă activitatea lor fizică este mai mică decât recomandă orice recomandări . „A face ceva este mai bine decât să nu faci nimic”, a remarcat autorul principal al studiului. Conform cuvintele sale, recomandările actuale nu încurajează activitățile simple, deoarece baza de date a fost lipsită înainte.

Cercetătorii subliniază faptul că, deși studiul s-a concentrat asupra femeilor în vârstă, se aplică și tinerei generații. De exemplu, este esențial să dezvolți obiceiuri sănătoase în timp ce încă sunteți tineri . În acest caz, va fi mai ușor să le mențineți pe tot parcursul vieții. Și acum știți că există câteva opțiuni destul de ușor de a vă ajuta în cele din urmă să trăiască mai mult.

Spălatul vaselor este de asemenea, un excelent dispozitiv de eliberare a stresului.

Există o mulțime de studii care confirmă legătura dintre nivelurile ridicate de stres și mortalitate. Deci, aici este încă un motiv pentru a începe să faceți cel puțin unele treburi de uz casnic. Se pare că oamenii care se spală cu grijă se concentrează pe proces, miros săpunul și simt temperatura apei își pot inspira cu 25% și își reduc nivelul de anxietate cu 27% . Prin urmare, acest lucru vă ajută să vă prelungiți viața minunată.

Un lucru important care trebuie menționat aici este că trebuie să vă concentrați cu adevărat asupra procesului. Oamenii care nu au acordat atenție și au spălat vasele doar pentru că aveau nevoie, nu au beneficiat de beneficii pentru sănătate.

loading...

Add comment