Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
cresc-taxele

Guvernanții cresc taxele din toate direcțiile și elimină anumite facilități fiscale.Românii vor avea de suferit din cauza acestor decizii.

România este o țară în care viața de zi cu zi devine tot mai grea de locuit.Guvernanții decid de la săptămâna la săptămână noi taxe și elimină anumite facilități fiscale pentru românii de rând.Prețurile în țara noastră au crescut cu 13,76% față de anul trecut în aprilie și 10,15% în martie anul acesta,față de anul trecut, arată cele mai recente date de la Oficiul național de statistică, INS. Inflația din aprilie este cea mai mare înregistrată după anul 2004.Se pare că ne întoarcem în trecut, la crize economice.

Viața în România a devenit tot mai grea și costisitoare în ultima vreme.Iar guvernanții și cei de la putere nu fac decât să ajute la acest lucru.Aceștia pregătesc noi taxe, de parcă cele de până acum nu erau de ajuns pentru românii de rând.Iată în continuare care sunt câteva dintre acestea, deoarece se pare că vor fi mult mai multe.

S-a discutat despre majorarea marjei de TVA la băuturile cu zahăr mult, inclusiv cele carbogazoase, de la 9% la 19%.Gata, nu o să mai permitem să bem suc, va deveni de domeniul trecutului.Va exista un impozit de 16% pe profit pentru unele intreprinderi.Se pare că nici microîntreprinderile fără salariați nu vor mai beneficia de plata impozitului pe venit de 3%.Se elimină și facilitățile care se acordau acum salariaților din construcții și celor din sectorul agro-alimentar.Va crește consistent și impozitul pe locuințe.Pentru oamenii care făceau bani din activități independente și profesii liberale, nu va mai fi același plafon al normei de venit, ci va scădea bineînțeles, ceea ca va însemna că românul care practică activități independente să-ți căștige pâinea, va plăti mult mai mult după acești bani.Și asta nu este tot.Statul vrea să ia mai mulți bani și pentru contribuțiile sociale CAS și CASS.Și aici se referă la modificarea actualul plafon, echivalentul a 12 salarii minime pe economie în 2 plafoane, adică noi taxe pentru plafonul de 6 salarii minime, respectiv de 24 salarii minime.O altă măsură este creşterea impozitării dividendelor de la 5% la 8%.

Doar românii vor avea de suferit din cauza acestor decizii.Și toate aceste taxe vin după ce acum câteva zile, cei din guvern se lăudau că nu o să crească taxele și impozitele.

“Nu cred că e momentul să venim cu taxe și impozite noi care să se îndrepte împotriva dorinței de a investi și de a putea asigura baza necesară echilibrului economic”, a fost răspunsul premierului nicolae Ciucă la întrebarea dacă cresc taxele.

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban a participat vineri la evenimentul de lansare a comitetului de iniţiativă pentru constituirea filialei Forţa Dreptei.Tot atunci el a declarat că parlamentarii partidului sunt „categoric” împotriva oricărei creşteri a taxelor şi impozitelor care ar afecta investiţiile, dezvoltarea de noi afaceri şi ar duce la creşterea preţurilor.

loading...

Add comment