Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Minunile apelor și aerului din Herculane.

Herculane este o stațiune magică. Încărcătura de ioni negativi din aer și apele termale – sulfuroase și saline – îți vindecă trupul și mintea.

Băile Herculane are trei factori importanți pentru tratament:
Aerul:
Care conține particule ionizate, care sunt numite – aeroioni, predominant negativi. Aeroionii negativi stimulează și armonizează majoritatea sistemelor vitale, la fel ca pe cele din sfera psihicului, amplifică regenerarea organismului crescând astfel relaxarea, scade tensiunea arterială, iar per total vă veți simți mai echilibrați, biologic și psihologic.

Clima:
Băile Herculane are o climă de tip depresionar, având influențe vestice submediteraneene.

Întreaga bogăție a izvoarelor sale:
Izvoare sulfuroase;
Izvoare termominerale;
Izvoare cloruro-sodice.

Beneficiile băilor termale cu apă sulfuroasă
Apa sulfuroasă este recomandată în tratamentul unei game largi de boli interne și externe.

Cele mai valoroase izvoare cu apă termală sulfuroasă se află în stațiunea Băile Herculane. Stațiunea dispune de nu mai puțin de 16 izvoare termominerale naturale, pe un traseu de circa patru kilometri de-a lungul Cernei,  toate având specifică o concentrație mare de hidrogen sulfurat, de până la până la 60 mg/l și un grad scăzut de reactivitate, reactivitate care aduce sănătate, similară cu cea din stațiunile mai scumpe și mai puțin accesibile, precum: Vichy(Franța, regiunea Avengue), Karlovy Vary (Băile lui Carol – în germană, stațiune din vestul Cehiei).

Aici sunt tratate cu succes afecțiuni:
✔️ reumatice-degenerative;
✔️afecțiuni respiratorii;
✔️ ginecologice.

Nu sunt de trecut cu vederea nici efectele benefice pe care hidrogenul sulfurat îl are asupra pielii.
✔️previne ridurile;
✔️pielea este curățată în profunzime;
✔️pielea își recapătă elasticitatea și rămâne fină.

La Băile Herculane, factorii naturali terapeutici pot fi folosiţi atât în scop preventiv, cât şi în scop terapeutic. Băile termale şi cele sulfuroase îţi vor completa starea de bine pentru că diminuează depresia şi pesimismul şi îţi oferă o stare de linişte şi confort. Corpul se va simţi mai uşor şi mai relaxat, orice urmă de tensiune este îndepărtată.

În Herculane există și un izvor cu apă plată, ce vine din inima muntelui, bogată în minerale și grantat bună de băut. Și dacă tot faci o cură de sănătate, nu ocoli acest izvor situat pe drumul pietruit care înconjoară stațiunea, pe malul Cercnei

Poți face și câteva drumeții pe trasee marcate. Unul dintre ele, care începe chiar de la izvorul cu apă plată, este „Crucea Albă”, extrem de spectaculos, pe parcursul căruia poți admira întregul bazin al văii Cernei. Îl poți face din primăvară până în toamnă și durezează în jur de 3 ore.

loading...

Add comment