Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ce se întamplă cu corpul tău dacă începi să mănânci cuișoare în fiecare zi

Cuișoarele sunt un condiment obținut din mugurii floriferi ai unui arbore exotic.Acestea sunt una dintre cele mai populare condimente din lume. Pe lângă gustul dulce pe care îl dau preparatelor la care sunt adăugate, cuișoarele sunt bine cunoscute pentru proprietățile lor medicinale.Noi am decis să împărtășim împreună cu dumneavoastră impresionantele beneficii în ceea ce privește sănătatea consumând doar 2 bucăți de cuișoare pe zi.

1. Ele întăresc sistemul imunitar.
Cuișoarele sunt unul dintre cele mai bune alimente pe care le putem ingera pentru suportul imun, deoarece ele măresc cantitatea de globule albe din organism, ceea ce ne ajută să facem față infecțiilor. Și asta datorită vitaminei C pe care o conțin.

2. Îmbunătățesc digestia.
Cuișoarele pot fi folosite ca remediu pentru problemele digestive, deoarece cresc secreția de enzime digestive. De asemenea, reduc grețurile. Să nu mai vorbim că cuișoarele sunt pline de fibre , care promovează sănătatea digestivă și ajută la prevenirea constipației. Cea mai bună modalitate de a trata problemele digestive cu cuișoare este de a le consuma sub formă de pudră sau cu prăjituri cu miere.

3. Ele te pot scăpa de durerile de dinți.
Acest condiment are și proprietăți anestezice locale. Dacă aveți o durere de dinți, puneți o cuișoară deasupra dintelui enervant pentru a elimina disconfortul până când puteți ajungeți la medicul dentist.

4. Ele contribuie la un ficat sănătos.
Ficatul este responsabil pentru detoxifierea organismelor și metabolizarea medicamentelor pe care le luăm. Eugenolul prezent în cuișoare îmbunătățește funcția hepatică .

5. Ajută la reducerea durerii și a inflamației în organism.
De asemenea, eugenolul le conferă cuișoare proprietățile lor analgezice și antiinflamatorii . O modalitate de a profita de acest lucru este de a folosi acest condiment ca un remediu pentru durerile de cap. Puteți face acest lucru într-unul din 2 moduri: consumați-le sau folosiți-le în mâncare.Dacă preferați să le consumați, puteți să amestecați cu un pahar de lapte și să-l beți pentru a vă ușura durerea de cap.Dacă doriți să o utilizați local, puteți să înmoi cuișoarele în ulei de nucă de cocos și să vă masați templele pentru a obține o ușurare.

6. Sunt bune pentru oase și articulații.
Cuișoarele conțin anumite elemente, cum ar fi flavonoidele, manganul și eugenolul, care promovează sănătatea oaselor și articulațiilor. Aceste substanțe sporesc densitatea osoasă , sunt implicate în crearea de țesuturi osoase și transportă minerale sănătoase în oasele noastre.

7. Au proprietăți antibacteriene.
Un studiu efectuat la Universitatea din Buenos Aires a pus cuișoarele la test împotriva unor bacterii grave, cum ar fi E. coli și stafilococ . Cercetările au arătat că uleiul din cuișoare a fost eficient în eliminarea acestor bacterii . Există chiar o rețetă pentru o apă de gură pe bază de plante preparată din ulei de arbore de ceai, cuișoare și busuioc.Potrivit Departamentului de Parodontologie la Universitatea KU Leuven din Belgia , această apă de gură naturală poate îmbunătăți sănătatea gingiei și poate reduce cantitatea de bacterii și plăci din gură după ce a folosit-o timp de numai 21 de zile.

8. Sunt pline de antioxidanti.
Cuișoarele sunt numărul unu și cea mai puternică sursă de polifenoli dietetice. Polifenolii sunt micronutrienți pe care îi absorbi atunci când mâncăm plante. Acestea au beneficii foarte mari pentru corpul nostru: reduc colesterolul și tensiunea arterială, îmbunătățesc funcția și flexibilitatea arterelor și măresc longevitatea .

9. Ele pot ajuta la reglarea glicemiei.
Cuișoarele sunt perfecte pentru persoanele cu probleme de zahăr din sânge, cum ar fi diabetul, deoarece acționează ca și insulina în interiorul corpului. Acestea ajută la exportul excesului de zahăr din sângele dvs. în celule, la restabilirea echilibrului și la păstrarea glicemiei sub control.

10. Incetinesc coagularea sangelui.
Eugenolul găsit în cuișoare este cunoscut pentru a încetini coagularea sângelui . Rețineți că acest lucru poate reacționa prost cu medicamentele pentru subțierea sângelui. Consultarea medicului dumneavoastră este necesară înainte de a începe să încorporați mai multe cuișoare în dieta dumneavoastră.

loading...

Add comment