Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

8 trucuri simple care te scapă de durerea de spate în 5 minute

Suferiți de dureri de spate? Ei bine, acuma nu mai este nevoie să luați analgezice, deoarece puteți încerca întotdeauna să faceți față singuri acestei dureri.Iată în continuare 8 trucuri simple care vă vor ajuta să scăpați de durerile de spate în doar 5 minute.

1. Relaxați-vă coloana vertebrală.


Așezați-vă pe podea cu picioarele direct în fața dvs. și a picioarelor dvs. la 5-10 cm distanță.Rolați un prosop sau pătură și glisați-l sub genunchi.Puneți o pernă pe picioare, curbați coloana vertebrală și îndoiți corpul superior până când capul ajunge la pernă.Relaxați-vă în această poziție timp de cel puțin 5 minute.Aceasta pozitie va va ajuta sa eliberati tensiunea in muschii din spate , sa scapati de spasme si sa restabiliti alinierea corecta a coloanei vertebrale.

2. Întindeți mușchii labei piciorului.


Așezați-vă pe podea cu genunchii îndoiți și picioarele pe podea.Sprijiniți-vă pe fese, ridicați ambele picioare și traversați piciorul stâng deasupra celui drept.Luați-vă piciorul stâng cu mâna dreaptă și cu piciorul drept cu mâna stângă.Aduceți ambele picioare spre corp cât mai aproape posibil.Țineți apăsat timp de 1-2 minute, apoi reveniți la poziția inițială și repetați pe cealaltă parte. Acești mușchi pot fi unul din motivele durerii de spate, deoarece lucrează de fiecare dată când vă ridicați corpul, îl deplasați înainte sau îl coborâți. O întindere bună vă va ajuta să eliberați tensiunea din această zonă a corpului și să reduceți durerile de spate.

3. Eliberați-vă mușchii spatelui.


Stați pe spate cu picioarele drepte și cu brațele în părțile laterale.Glisați o pernă sub fund. Lăsați spatele dumneavoastră să se relaxeze ușor spre podea.Continuați să stați în această poziție timp de 5 minute.Acești mușchi fac o multime de lucru pentru a-ti stabiliza coloana vertebrala. Dacă sunt suprasolicitați sau dezechilibrați, puteți avea dureri de spate mai mici.

4. Înmuiați picioarele în apă cu sare.


Luați un bazin sau o găleată și umpleți-o cu apă fierbinte.Se adaugă 1/2 cană de sare în apă și se amestecă bine.Puneți picioarele în bazin și înmuiați-le acolo pentru aproximativ 5-7 minute.Când vă scoateți picioarele, clătiți-le cu apă caldă și împachetați-le într-un prosop sau pătură.
Cand sarea se dizolva in apa, se descompune in magneziu si sulfat. Magneziul este cunoscut pentru a relaxa nervii și a elibera spasmele musculare. Deci, când vă înmuiați picioarele în această baie de picioare, pielea ta absoarbe ingredientele relaxante care ajută durerea din spate.

5. Apăsați pe punctele de la genunchi.


Găsiți punctele din centrul spatelui genunchilor.Puneți presiune fermă asupra acestor puncte cu degetele.Respirați adânc, continuați să apăsați timp de 2-3 minute.Stimularea acestui punct va va relaxa muschii si va calma durerea in solduri si spate, cauzata de sciatica.

6. Stați pe o minge de tenis.


Stați pe podea și plasați o minge de tenis sub una din fese.Răsuciți ușor corpul înainte și înapoi pe minge până când simțiți punctul de unde vine durerea.Ținând mingea în această zonă, îndoiți genunchiul aceluiași picior și puneți piciorul pe genunchiul celuilalt. Puneți mâinile pe sol în spatele dvs. pentru a menține echilibrul.Se odihnește în această poziție timp de 1-2 minute, apoi comutați părțile laterale.Un masaj cu minge de tenis elibereaza tensiunea in muschii glutei si creste fluxul de sange in partea inferioara a spatelui.

7. Puneți un clește sau o agrafă pe ureche.


Țineți cleștele pe ureche timp de 5 secunde, apoi eliberați-l.Repetați de 5 ori cu fiecare ureche.Conform reflexoterapiei , cea mai mare parte a urechii este direct legata de spate si umeri, astfel incat stimularea ei poate diminua tensiunea si durerea din aceste zone.

8. Aplicați pe zona dureroasă ulei de lavandă.


Luați o lingură de ulei de nucă de cocos sau ulei de ricin și adăugați câteva picături de ulei esențial de lavandă.Se masează ușor amestecul pe zona dureroasă.Uleiul de lavandă are proprietati anti-inflamatorii si calmante. De asemenea, vă puteți relaxa mușchii spatelui și puteți scăpa stresul.

loading...

Add comment